Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 11

Jei užsisakote maistą per „Wolt“ ar „Bolt“, smarkiai permokate: ir ne tik už pristatymą

Per maisto pristatymo programėles „Wolt“ ir „Bolt Food“ dažnai užsisakanti patiekalų į namus Rita pastebėjo, kad dalis jų kainuoja brangiau nei fiziniuose restoranuose – ir ne tik dėl to, kad prisideda pakuotės ar pristatymo į namus mokesčiai. Moteris pastebėjo, kad skiriasi pačių patiekalų kainos. 15min aiškinosi, kas tai lemia.
„Bolt Food“ ir „Wolt“ kurjeriai
„Bolt Food“ ir „Wolt“ kurjeriai / „Wolt“ ir BNS nuotr.

Panagrinėjo kainų skirtumus

Laišką 15min parašiusi Rita atkreipė dėmesį, kad užsisakant iš „Jammi“ greito maisto restorano tenka sumokėti daugiau už tą patį patiekalą negu nuėjus gyvai į restoraną.

„Per „Wolt“ kebabas lavaše kainuoja 6 eurus, buritas – 6,60 euro, kebabas lavaše su traškučiais – 6,80, tuo tarpu gyvai – atitinkamai 4,50, 5 ir 5,20 euro", – palygina ji.

Bet tai ne vienintelis pavyzdys, kai renkantis maistą per programėles jis atsieis daugiau.

Pavyzdžiui, meksikietiškame grilio restorane „Guacamole“ nemažai patiekalų yra maždaug pusantro euro brangesni, nei pietaujant fiziniame restorane.

„Pavyzdžiui, aštrus troškinys pas juos meniu – 6 Eur, „Wolt“ – 7,50 euro ir taip su visais patiekalais, daugelis patiekalų net ir 1,5 brangesni. Tai yra daug“, – pastebėjo Rita.

123RF.com nuotr./Pinigai
123RF.com nuotr./Pinigai

Jos pastebėjimu, per „Bolt Food“ užsisakius restorano „Archie's burger“ patiekalų kainos taip pat skirsis nuo įtrauktų į meniu fizinėje vietoje. Pavyzdžiui, karamelizuotas burgeris meniu vietoje kainuoja 8,70 euro, o programėlėje kaina nurodoma kaip 9,44 euro (nurodoma, kad jis nukainotas nuo 11,80 euro).

„Jų net specialūs pasiūlymai yra brangesni nei reali kaina restorane“, – nusistebėjo Rita, skaičiuodama, kad burgeris, kuris pristatomas į namus, atsieina ir 2,7 euro brangiau.

15min domėjosi, kodėl pristatant į namus tų pačių patiekalų kainos didesnės, atmetus pakavimo ir pristatymo mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius