Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimas, kokio klausimo kandidatai neturėtų užduoti per darbo pokalbį: palaukite, kol jums perskambins

Jei ieškote darbo, vieno klausimo per darbo pokalbį geriau neužduoti. Koks jis?
Vaikinas laukia darbo pokalbio
Vaikinas laukia darbo pokalbio / Vida Press nuotr.

Amerikiečių verslininkas, privačios investicinės bendrovės „RSE Ventures“ įkūrėjas ir vadovas Mattas Higginsas sako, kad kandidatai neturėtų per darbo pokalbį klausti darbdavio, kokia yra įmonės politika dėl nuotolinio darbo.

„Prieš sakydami „laikai pasikeitė“, žinokite, kad esu didelis hibridinio ir nuotolinio darbo šalininkas. Tai padeda išvengti beprasmiško bendravimo su žmonėmis ir nereikalingos trinties biure. Be to, žmonės, kurie turi daugiau galimybių kontroliuoti šiuos sprendimus, yra laimingesni. Tačiau atėjo laikas pažvelgti realybei į akis. Federalinei rezervų sistemai tęsiant palūkanų normų didinimo kampaniją, šiais metais gali kilti pavojus milijonams darbo vietų“, – CNBC cituojamas verslininkas.

Jis akcentuoja, kad 2022 m. „GoodHire“ atliktoje apklausoje nustatyta, kad 78 proc. vadovų mano, jog pageidauja, kad dalį laiko darbuotojai dirbtų biure, o 51 proc. teigė, kad jų įmonės „tikrai svarstytų“ galimybę sumažinti atlyginimą darbuotojams, kurie atsisakytų grįžti į biurą.

Nesvarbu, koks išskirtinis esate

M.Higginsas pabrėžia, kad kai kurie vadovai klausimus dėl nuotolinio darbo per pirmą pokalbį priima kaip tam tikrą raudoną vėliavą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darbas iš namų
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darbas iš namų

„Įsivaizduokite tokį scenarijų: pokalbio pabaigoje užduodate klausimą apie nuotolinį darbą ir sulaukiate šalto atsakymo. Kitą dieną vadovas susitinka su kitu kandidatu, kuris sako, kad kitą pirmadienį iš pat ryto jau gali ateiti į biurą. Žinoma, jūsų kvalifikacija gali būti aukštesnė, tačiau yra reali tikimybė, kad kitas darbo ieškantis asmuo bus laikomas atsakingesniu ir labiau įsipareigojusiu“, – sakė verslininkas.

Palaukite, kol jums paskambins

Ką daryti, jei klausimas dėl nuotolinio darbo jums labai svarbus?

Verslininkas pataria atidėti šį klausimą, kol būsite pakviesti į antrąjį pokalbio etapą. Kodėl? Vadovai yra nelankstūs, bet kai kandidatas jiems patinka, jie nusileidžia.

„Padarykite puikų pirmą įspūdį ir šie įgūdžiai galės sukurti jums tam tikrą svertą, kuris leis pritapti prie įmonės kultūros. Ir kas žino, galbūt galėsite dirbti nuotoliniu būdu iš Balio“, – pataria jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius