Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintas skandalingas A.Abromavičiaus ir be jo žinios „paskirto“ viceministro susirašinėjimas

Ukrainos žiniasklaida skelbia įrodymus, kad palikdamas šalies ekonomikos plėtros ir prekybos ministro pareigas lietuvis Aivaras Abromavičius neblefavo. A.Abromavičius atsistatydindamas pareiškė, kad jo pradėtas reformas stabdo korumpuotos struktūros, o su prezidento aplinka susiję oligarchai net be jo žinios skiria jo pavaduotoją, kurio užduotis – kontroliuoti valstybinių energetikos įmonių pinigų srautus.
Aivaras Abromavičius
Aivaras Abromavičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Unian.net skelbia, kad iš „Naftogaz“ vykdomojo direktoriaus Andrejaus Pasišniko ir A.Abromavičiaus susirašinėjimo paaiškėja, kad siūlymas A.Pasišniką skirti viceministru atėjo iš prezidento P.Porošenkos aplinkos, o ministras apie tai net nebuvo informuotas.

Savo tinklaraštyje šį susirašinėjimą paviešino liaudies deputatas Sergejus Leščenka. Ekrano kopijoje matyti, kad A.Pasišnikas rašo A.Abromavičiui gavęs pasiūlymą tapti viceministru iš Petro Porošenkos komandos.

A.Abromavičiaus paklaustas, kas konkrečiai siūlė tapti jam viceministru, A.Pasišnikas atsakė, kad tas žmogus prisistatė prezidento Petro Porošenkos ilgamečio verslo partnerio Ihorio Kononenkos patikėtiniu.

unian.net/Susirašinėjimas
unian.net/Susirašinėjimas

S.Leščenka mano, kad būtinybė skirti  A.Pasišniką į ministrų kabinetą atsirado dėl valstybinės kompanijos „UkrGasVydobuvannya“, užsiimančios dujų, degalų ir jų produktų tiekimu, pernelyg didelės autonomijos.

Ši įmonė anksčiau buvo vienas pagrindinių Aukščiausiosios Rados grupės „Tautos valia“ kai kurių įtakingų deputatų pajamų. Grupės „Tautos valia“ parama  dažnai naudojosi prezidentinė frakcija Radoje.

„Kai kompanijos vadovu tapo taip pat su „Tautos valia” susijęs Olegas Prochošenka, o jo pirmuoju pavaduotoju – Aleksandras Romaniukas, jie kompanijoje pradėjo „valymą“ ir taip pusę milijardo sutaupė vien pirkimų srityje. Jie nutraukė įrangos pirkimą išpūstomis kainomis ir t.t.“, – sakė S.Leščenka.

Tuomet kilo didelis nepasitenkinimas. Prezidento P.Porošenkos blokui Radoje būtinai reikėjo „Tautos valios“ deputatų paramos, o šie mainais ėmė reikalauti, kad kompanijos vadovu taptų jiems paklusnus žmogus, kuris sugrąžintų pinigų srautus. Tokiu žmogumi buvo įvardytas A.Pasišnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius