-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Paysera“ pajamos pernai siekė 13 mln. eurų

Lietuviško kapitalo „fintech“ bendrovė „Paysera LT“ pernai gavo 13 mln. eurų pajamų, kurios 2019 m. pajamas viršijo 17 proc. Bendrovės neaudituotas grynasis pelnas 2020 m. sudarė 3,4 mln. eurų palyginti su 2,02 mln. pelnu užpernai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Mokėjimų surinkimas e.parduotuvėse
Mokėjimų surinkimas e.parduotuvėse / „Paysera“ nuotr.

„Pernai padėjome tūkstančiams prekybos verslų Baltijos ir kitose šalyse atsirasti internete, ten jau esantiems – įtvirtinti savo pozicijas, o kartu su stiprėjančiais mūsų klientais ir skaitmenine ekonomika augome ir patys“, – sako Vytenis Morkūnas, „Paysera LT“ generalinis direktorius. – Praėję metai buvo lūžio momento metai, kai e.parduotuvės klasikinį mokėjimų surinkimą per bank link keitė atvirąja bankininkyste grįstu ir pigesniu mokėjimų inicijavimu. Metų pabaigoje mūsų aptarnaujami prekybininkai apie 70 proc. apyvartos surinko per mokėjimų inicijavimą.

Pagrindinė „Paysera“ veikla yra mokėjimų apdorojimas internetinėse parduotuvėse. 2020 m. pabaigoje apmokėjimus už pirkinius internete per bendrovės sistemą rinko per 12 000 e.parduotuvių, kuriose pirkėjai pernai apsipirko už daugiau nei 580 mln. Eur – tai perpus daugiau nei 2019 m.

„Paysera“ nuotr./Vytenis Morkūnas
„Paysera“ nuotr./Vytenis Morkūnas

Pasak V.Morkūno, praėjusių metų pabaigoje „fintech“ įmonė savo infrastruktūros arsenalą papildė 11 naujos kartos „Intel“ serverių, kurie prisidės prie e.mokėjimų surinkimo kokybės bei greitaveikos. Šiemet taip pat bus skiriamos investicijos paslaugų kokybei užtikrinti.

Per įmonės sistemą ir programėlę klientai 2020 m. atliko 4,7 mlrd. Eur pervedimų – panašiai kaip ir užpernai. Valiutos keitimo apimtis sumažėjo nuo 2019 m. iškeistų maždaug 660 mln. Eur iki 540 mln. Eur.

„Covid-19 sukaustytos gamybos įmonės visame pasaulyje sulėtino apsukas, smuko eksportas, o tai sumažino ir valiutos konvertavimo poreikį – atitinkamai ir mūsų pajamas šioje eilutėje praradimus valiutos konvertavimo eilutėje kompensavo investicijų į vertybinius popierius ir kitą turtą grąža“, – teigia „Paysera LT“ generalinis direktorius.

Praėjusiais metais įmonė pristatė naujų paslaugų – aukso luitų ir monetų pirkimą per programėlę su galimybę auksą atsiimti skyriuje arba gauti per kurjerį. Be to, „Paysera“ klientams 2020 m. gruodį pasiūlė bekontakčius ir saugius atsiskaitymus per „Apple Pay“.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Aukso luitai
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Aukso luitai

Sausio mėnesį įvyko pokyčiai „fintech“ bendrovės valdyboje po Lietuvos banko pritarimo „Paysera LT“ valdyboje pagrindinis akcininkas Kostas Noreika pakeitė kitą bendrovės akcininką Rolandą Razmą.

„Fintech“ bendrovė pastaruoju metu dėmesį skiria tarptautinei plėtrai – veiklą pradėjo „Paysera“ tinklo bendrovės Ispanijoje ir Ukrainoje. Šiuo metu apie 60 proc. bendrovės sąskaitose laikomų lėšų priklauso ne Lietuvos rezidentams.

„Paysera“ yra pirmoji Lietuvoje elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ), licenciją gavusi 2012 m. Lietuvos banko duomenimis, „Paysera“ 2020 m. III ketv. pabaigoje buvo didžiausia EPĮ pagal mokėjimų operacijų kiekį. Tinklo įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Ispanijoje, Kosove, Albanijoje ir Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius