Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pelningo verslo niša – militaristinę isteriją Rusijoje kurstantys drabužiai

Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojama bendrovė „Voentorg“ paskelbė karą parduotuvėms, kurios prekiauja drabužiais su prekiniu ženklu „Mandagūs žmonės“ be licencijos. Šioms parduotuvėms gresia turimų prekių naikinimas, o pats „Voentorg“ neatsilieka nuo aktualijų ir neseniai pasiūlė marškinėlius su šūkiu „Palaikyk Assadą“, rašo naujienų svetainė gazeta.ru.
„Nugalėtojo striukė“
„Nugalėtojo striukė“ / oaovoentorg.ru nuotr.

Žodžių junginys „Mandagūs žmonės“ išpopuliarėjo praėjusių metų vasario pabaigoje ir kovo pradžioje, kuomet strategiškai svarbius Krymo objektus užėmė nežinomi žmonės su karinėmis uniformomis be skiriamųjų ženklų. Jie atsisakė bendrauti su žiniasklaidos priemonėmis, tačiau, pačių Krymo gyventojų teigimu, elgėsi labai mandagiai.

Dabar tokie prekės ženklai kaip „Rusijos armija“ bei „Mandagūs žmonės“ yra itin populiarūs visoje šalyje.

2014 m. kovą vienas Maskvos ir vienas Kijevo gyventojas kreipėsi su prašymu į Rusijos patentų agentūrą „Rospatent“ užregistruoti prekės ženklą „Mandagūs žmonės“.

Po jų tokią pat teisę siekė įgyti dar keletas fizinių asmenų, tačiau galiausiai išskirtinė teisė naudotis perspektyviu prekės ženklu atiteko įmonei „Voentorg“.

Dabar tokie prekės ženklai kaip „Rusijos armija“ bei „Mandagūs žmonės“ yra itin populiarūs visoje šalyje.

„Voentorg“ atstovai aiškina norintys, kad jų produkcija būtų asocijuojama tik su aukštos kokybės prekėmis ir dėl to siekia griežtesnės kovos su padirbinėtojais.

Tuo tarpu „Voentorg“ ir „Rusijos armijos“ parduotuvėse jau galima įsigyti ir marškinėlių su šūkiu „Palaikyk Assadą“ bombarduojamos Sirijos vaizdo fone.

Produkciją, kuri persunkta nostalgija sovietiniam režimui ir dabartinei militaristinei Rusijos politikai, galima įsigyti ir internete. Tiesa, kai kurių produktų kainos yra tikrai nemažos.

Štai „Išvaduotojo striukė“ oficialioje „Voentorg“ interneto svetainėje kainuoja 700 eurų. Tuo tarpu marškinėlius arba sportinę aprangą galima įsigyti nuo 8 iki 12 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius