-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per naktį nebeliko TEO ir „Omnitel“

TEO ir „Omnitel“ bendrovių nuo vasario pirmos oficialiai nėra – daugiau nei prieš metus susijungusios telekomunikacijų įmonės nuo šiandien vadinsis „Telia Lietuva“. Naktį buvo keičiamos ir bendrų salonų iškabos.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naktį nuo administracijos pastato sostinės Lvovo gatvėje dingo TEO iškaba, o nuo salono Gedimino prospekte – ir „Omnitel“ pavadinimas. Nuo vasario nei šių įmonių, nei prekės ženklų nebelieka. Nauju vardu nuo trečiadienio jau prisistato ir bendri salonai sostinės „Akropolyje“, prekybos centre „Panorama“.

Bendras „Omnitel“ ir TEO salonas sostinės Gedimino prospekte dabar atrodo taip:

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Telia“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Telia“

O nuo Lvovo verslo centro pastato, kur įsikūrusi bendrovių administracija, dingo didžiulė TEO iškaba – vietoje jos taip pat jau kabo pavadinimas „Telia“. Naktį ant pastato darbavosi aukštalipiai:

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Telia“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Telia“

2017 m. vasario 1 d. TEO, „Omnitel“ ir „Baltic Data Center“ tapo viena įmone – „Telia Lietuva“. Bendrovė iš vienų rankų teiks telekomunikacijų, IT ir TV paslaugas.Nuo trečiadienio ryto įvairiuose interneto portaluose jau mirga bendrovės reklamos, skelbiančios apie pokyčius.

„Iki šiol mus pažinojote kaip TEO ir „Omnitel“. Nuo šiol mes – „Telia“, -skelbiama reklamoje.

Apie pokyčius trečiadienį pranešta ir per biržą.

„Metus trukęs bendrovių susijungimas į „Telia“ – daugiau nei įmonių integracijos pabaiga. Tai yra technologijų apjungimo pradžia, kurios reikia ateities paslaugoms kurti. Taip galėsime realizuoti dar daugiau idėjų. Į vieną, visą ko tinklą sujungiame viską, ko reikia žmonėms ir verslui. Ten, kur jiems to reikia – nuo namų iki darbo, nuo Parnidžio kopos iki Medininkų pilies,“ – cituojamas Kęstutis Šliužas, „Telia Lietuva“ vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Telia Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Telia Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas

„Planuojame, kad pradėjus masiškai diegti 5G technologiją mūsų šviesolaidžio ir mobiliojo ryšio tinklai leis sukurti visiškai naujos kokybės skaitmeninę aplinką. O tai reiškia technologinę revoliuciją versle, namų ir darbo aplinkoje“, – sako K. Šliužas.

„Telia“ pavadinimą naudoja seniai

Kai 2015 metų sausį TEO paskelbė už 220 mln. eurų iš savo motininės bendrovės „TeliaSonera“ perkanti mobiliojo ryšio operatorę „Omnitel“, kurį laiką teigta, kad įmonių pavadinimai nesikeis, prekių ženklai išliks tie patys.

Pernai sausį visuomenei atskleistas neva tik darbinis abiejų įmonių pavadinimas – „Telia“. Teigta, kad pavadinimas yra skirtas vidaus vartojimui, bendrovės vidinės darbo kultūros stiprinimui, o rinkoje ir toliau bus dirbama su dviem skirtingais prekių ženklais – TEO ir „Omnitel“.

Dabar, praėjus kiek daugiau nei metams po pranešimo apie vieną didžiausių sandorių telekomunikacijos sektoriuje, įmones pagaliau vienys ir bendras vardas.

Daugiau naujienų naujoji bendrovė „Telia“ turėtų pateikti dienos metu.

Kas keisis vartotojams?

Sutartys ir abipusiai įsipareigojimai išlieka nepakitę, todėl su TEO, „Omnitel“ ar „Baltic Data Center“ sudarytų sutarčių persirašyti nereikia, skelbia bendrovė.

Paslaugų kainos išlieka tokios, kokios yra numatytos su TEO, „Omnitel“ ar „Baltic Data Center“ sudarytose sutartyse.

Nebeliko įprastų TEO ir „Omnitel“ tinklalapių – suvedus naršyklėje adresą, tarkime, teo.lt, vartotojas nukreipiamas į telia.lt. TEO ir „Omnitel“ savitarna taip pat pasiekiama jau per telia.lt.

VIDEO: Gimė Telia Lietuva

„Omnitel“ – seniausias prekės ženklas telekomunikacijoje

Pokyčiai reiškia, kad iš Lietuvos telekomunikacijų rinkos dingsta du prekės ženklai. Fiksuoto telefono ryšio, televizijos ir interneto paslaugas teikiančios TEO pavadinimas nėra itin senas – nors valstybės įmonė „Lietuvos telekomas“ buvo privatizuota Švedijos įmonės „Telia“ ir Suomijos įmonės „Sonera“ konsorciumo „Amber Teleholding A/S“ dar 1998 metais, į TEO ji pervadinta tik 2006 metais. Taigi prekės ženklui TEO – kiek daugiau nei 10 metų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Teo
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Teo

Tuo metu „Omnitel“ pavadinimas lietuviams yra gerai žinomas nuo nepriklausomybės atkūrimo laikų. 1991 metais įsteigta „Litcom“ buvo vadinama pirmąja privačia telekomunikacijų įmone visoje Rytų Europoje. „Litcom“ veikė su prekės ženklu „Omnitel“, vėliau ir pati bendrovė pakeitė pavadinimą. Komercines GSM paslaugas ji pradėjo teikti dar 1995 metais. „Omnitel“ pagrindiniai konkurentai telekomunikacijų rinkoje buvo įsteigti kiek vėliau – „Bitė Lietuva“ duris atvėrė 1995 metais, „Tele2” – 1993 metais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Omnitel“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Omnitel“

Pernai TEO ir „Omnitel“ pranešė, kad sujungė visus salonus. Beveik per 4 mėnesius trukusią klientų aptarnavimo tinklo integraciją visoje Lietuvoje įrengta 70 bendrų salonų. Juridiniai bendrovių pavadinimai kol kas liko skirtingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius