Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pernai Lietuvoje žmonės pralošė 290 mln. eurų – LPT vadovas ragina pagalvoti apie Ukrainą

Lošimų priežiūros tarnybos vadovas Virginijus Daukšys teigė, kad pernai mūsų šalyje organizuotuose azartiniuose lošimuose pralošta 222 mln. eurų, o loterijose – dar 66 mln. eurų.
Lošimo automatai
Lošimo automatai / 123RF.com nuotr.

„[Nežinome] kiek iš jų lošia patologiškai, problemiškai, o kiek iš jų pramogai, kadangi mes tų duomenų nevaldome. Tą mato lošimų organizatoriai, jie tais duomenimis nesidalina“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė V.Daukšys.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Virginijus Daukšys
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Virginijus Daukšys

V.Daukšys prisiminė ir šiuo metu vykstančią pagalbos Ukrainai akciją „Radarom“, kurios fonde šiuo metu surinkta virš 3 mln. eurų.

„Mano toks pamąstymas: jeigu žmonės bent laikinai sustabdytų savo lošimus – tiek kurie pramogai lošia, tiek tie, kurie lošia patologiškai arba problemiškai – tikrai nuo to nieko blogiau nebūtų, o jei pinigus paaukotų šiai gražiai akcijai, tikrai jiems būtų geriau“, – kalbėjo LPT vadovas.

Per 2023 m. į Lietuvos biudžetą surinkta 66,99 mln. eurų loterijų ir lošimų mokesčio, kurį sumokėjo - 23,28 mln. eurų didžiųjų loterijų organizatoriai, 43,71 mln. eurų azartinių lošimų organizatoriai.

Jis pridūrė, kad tarnyba Šarūno Stepukonio, galimai internetinių azartinių lošimų platformose Lietuvoje ir Estijoje registruotose bendrovėse pralošusio ne mažiau 20 mln. eurų, pavardę pirmąsyk išgirdo tik prasidėjus tyrimui dėl jo veiklos.

Anot V.Daukšio, tarnyba šiuo metu atlieka tikrinimą dėl Š.Stepukonio ir lošimų bendrovės „Olympic“ veiksmų, susijusių su dingusiomis lėšomis. Daugiau detalių dėl atliekamo tyrimo jis teigė atskleisti negalintis.

V.Daukšys sako, kad Š.Stepukonis lošė maždaug penkerius metus.

„Pagal mūsų duomenis, maždaug penki (metai – naujienų agentūra BNS) ir daugiau (...) Lošimas buvo panašus į probleminį arba patologinį, ten sumos būna įvairios, tas lošimas paprastai, kuris atitinka tokius požymius, jis yra nuolatinis, vyksta kiekvieną dieną“, – teigė jis.

Tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo kontroliuojantis Europos prokuroras Darius Karčinskas pirmadienį teigė, kad Š.Stepukonis tiek Lietuvoje, tiek Estijoje veikiančiose lošimo bendrovėse, pralošė didžiąją dalį pasisavintų pinigų – daugiau nei 20 mln. eurų, tiksli suma dar yra nustatinėjama.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovai sako, jog iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius