Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Philips“ dėl „geopolitinių“ problemų uždarys gamyklą Jungtinėje Karalystėje

Nyderlandų technologijų bendrovė „Philips“, prieš kelis mėnesius įspėjusi apie galimą neigiamą „Brexit“ poveikį, dėl „besitęsiančių geopolitinių iššūkių“ nusprendė uždaryti gamyklą Jungtinėje Karalystėje, kurioje gaminami kūdikių buteliukai.
Philips
Philips / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Darbo gali netekti 430 žmonių.

„Philips“ pranešė, jog nori 2020 metais uždaryti savo „Avent“ gamyklą Safolke ir perkelti gamybą į savo bazę Nyderlanduose.

Prieš kelias dienas Didžiosios Britanijos parlamentas atmetė „Brexit“ sutarties projektą, kurį šalies ministrė pirmininkė Theresa May pernai suderino su Europos Sąjungos (ES) lyderiais, todėl padidėjo grėsmė, kad Didžioji Britanija iš ES gali pasitraukti be sutarties.

„Philips“ reikia aktyviai švelninti galimą poveikį, kurį gali daryti įvairūs besitęsiantys geopolitiniai iššūkiai, įskaitant neapibrėžtumą ir galimas kliūtis, kurios gali pakenkti mūsų gamybai“, – pareiškė bendrovė.

„Todėl „Philips“ jau kurį laiką atitinkamai pertvarko savo tiekėjų bazę ir tiekimo grandines Šiaurės Amerikoje, Europoje ir Azijoje.“

„Philips“ generalinis direktorius Fransas van Houtenas pernai įspėjo, kad „Brexit“ bendrovę gali priversti „permąstyti“ savo veiklą Didžiojoje Britanijoje. Anot jo, būtina išsaugoti „bent“ muitų sąjungą su ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius