Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pieno žvaigždės“ investuos į gamybos plėtrą

Šiais metais bendrovė „Pieno žvaigždės“ į gamybos plėtrą planuoja investuoti 20 mln. litų – bus didinamas populiariausių produktų gamybos linijų pajėgumas.
Pienininkas
Pienininkas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Bendrovė pabrėžia investuojanti į produkciją, kuri bus parduodama Rusijoje: Lietuvoje vartojimas įšalęs, o ES pavyksta parduoti tik mažai pelningus pusgaminius, rašo „Verslo žinios“.

„Matome, kad įranga jau nebepajėgia pagaminti tiek, kiek yra užsakymų, todėl reikia atnaujinti kai kurias gamybos grandis. Asortimentą plėsime ir naujienas siūlysime tik Rusijos pirkėjams. Kitose rinkose neplanuojame kurti naujų gaminių, galbūt tik atnaujinsime kai kuriuos produktus“, –  numatomų investicijų tikslus aiškina „Pieno žvaigždžių“ vykdomasis direktorius Linas Sasnauskas.

Vien gamybos procesams palaikyti ir susidėvėjusiems įrenginiams keisti bus skirta dar 10 mln. litų. Bus tęsiami ir gamybos procesų optimizavimo darbai, nes siekiama nedidinti produkcijos savikainos dėl kylančių energijos išteklių kainų.

Tikimasi, kad per metus pavyks nuo 150 mln. litų iki 110 mln. litų sumažinti ir bankų paskolas. Lėšos bus taupomos mažiau žaliavos perkant atsargai.

Kiti bendrovės planai – auganti prekybos užsienyje dalis. 2010 metais tikimasi 45 proc. produkcijos parduoti Lietuvoje, 55 proc. – užsienyje ir iš šios dalies – bent pusę Rusijoje. Šioje valstybėje bus stiprinamas bendrovės prekių ženklas bei kuriama naujų.

Daugiau dėmesio skirti eksportui bendrovė „Pieno žvaigždės“ priversta, nes vidaus rinka nekyla ir pelningumas parduodant Lietuvoje mažiausias iš visų valstybių, kuriose dirba įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius