Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pieno žvaigždės“ turi dvi versijas, kaip „Svalios“ sūris galėjo atsidurti Rusijos pasienyje

Rusijos žiniasklaida skelbia apie sulaikytą didžiulę lietuviško sūrio siuntą, kurią bandyta kontrabanda įvežti į šalį. Tai yra neva „Pieno žvaigždėms“ priklausantis sūris „Svalia“. Bendrovės finansų direktorius Audrius Statulevičius neneigia, kad tai gali būti įmonės pagamintas sūris, tačiau pabrėžia, kad „Pieno žvaigždės“ jo eksportą į Rusiją sustabdė tą pačią dieną, kai šalis įvedė maisto produktų embargą.
Rusijoje sulaikyta sūrio „Svalia“ siunta
Rusijoje sulaikyta sūrio „Svalia“ siunta / Rusijos muitinės nuotr.

Rusijos žiniasklaida skelbia apie sulaikytą lietuviško sūrio siuntą, kuri greičiausiai priklauso „Pieno žvaigždžių“ įmonei. Pasak Rusijos pareigūnų, sulaikytas 22 tonų krovinys įrodo, kad Europos Sąjunga pažeidinėja Rusijos įvestas maisto produktų sankcijas.

„Pieno žvaigždžių“ finansų direktorius A.Statulevičius 15min.lt papasakojo dvi versijas, kaip bendrovės sūris galėjo atsidurti kelyje į Rusiją.

Jis pabrėžė, kad „Svalios“ prekės ženklo produkcija didesniais ar mažesniais kiekiais parduodama daugiau nei į dvidešimt šalių.

„Todėl 100 proc. pasakyti, kaip ta produkcija toliau keliauja, ar parduodama tose šalyse, ar dar kažkur vežama, mes neturime jokių galimybių“, – 15min.lt pasakojo A.Statulevičius.

Kita versija – falsifikuota produkcija.

„Mūsų prekinis ženklas yra gerai žinomas Rusijoje, todėl neatmestinas nei vienas, nei kitas variantas – taip galėjo būti. Tai galėjo būti mūsų produkcija, galėjo būti ir ne mūsų. Vienintelis dalykas, kurį galima garantuoti – mes tame nedalyvavome. Bet, kol negavome tos produkcijos pačiupinėti, mes negalime pasakyti, ar tai mūsų, ar ne mūsų produkcija“, – sakė bendrovės atstovas.

Jis patikino, kad „Pieno žvaigždės“ nustojo į Rusiją savo produkciją vežti iškart, kai tik buvo paskelbtas embargas 2014 m. rugpjūtį.

Jeigu mes žinotume, kad kažkas perka produkciją su tikslu vežti kontrabandą, mes tikrai neparduotume, mes neturime intereso.

„Jeigu mes žinotume, kad kažkas perka produkciją su tikslu vežti kontrabandą, mes tikrai neparduotume, mes neturime intereso. Bet už tiek pirkėjų negalime atsakyti, kad taip niekas tikrai nedaro“, – pasakojo A.Statulevičius.

Rusija anksčiau sudarydavo apie trečdalį visos įmonės apyvartos, tačiau bendrovė tikisi, kad jau iki šių metų pabaigos Rusiją pavyks visiškai pakeisti kitomis rinkomis.

Dabar dėl Rusijos embargo šiek tiek sumažėjo „Pieno žvaigždžių“ produkcijos gamyba, o kai kurie pieno produktai, užuot važiavę į Rusiją, dabar yra vežami į kitas Europos valstybes.

„Į Rusiją važiuodavo „Svalios“ sūris, grūdėta varškė, jogurtai ir daug kitų produktų, ir jie dabar yra perdirbami į kitą produkciją. Tai yra perdirbama į šviežią fermentinį sūrį, mėgstamą Pietų Europoje, į pieno miltus. Nedideliais  kiekiais stiprėja eksportas į kitas Europos šalis, į Ameriką. Dabar, kaip ir kiti pieno perdirbėjai ir gamintojai, išgyvename pasaulinės rinkos nuosmukį, todėl eksportas yra gana vangus“, – pasakojo įmonės finansų direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius