Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį finansinių metų ketvirtį „Vilniaus baldų“ pardavimai augo 6 proc.

Viena didžiausių korpusinių baldų gamybos įmonių Lietuvoje „Vilniaus baldų“ grupės 2023 finansinių metų trijų mėnesių (2022 metų rugsėjo- lapkričio mėnesių) pardavimai sudarė 28 mln. 435 tūkst. eurų ir buvo 6 proc. didesni nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, kai siekė 26 mln. 847 tūkst. eurų, penktadienį pranešė bendrovė.
„Vilniaus baldų“ gamykla
„Vilniaus baldų“ gamykla / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Grupės 2023 finansinių metų trijų mėnesių grynieji nuostoliai siekė 579 tūkst. eurų ir buvo 70 proc. mažesni nei tuo pačiu metu pernai (1 mln. 903 tūkst. eurų).

Šių finansinių metų pirmojo ketvirčio EBITDA (pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo) sudarė 0,992 mln. eurų. Laikotarpio prieš metus EBITDA buvo neigiama ir siekė –0,251 mln. eurų.

„Situacija rinkose, pasaulinė paklausa kol kas išlieka neapibrėžta, todėl pirmąjį finansinių metų ketvirtį 6 proc. augusius pardavimus vertiname kaip stabilius, atspindinčius sėkmingas bendrovės pastangas suvaldyti išorinių veiksnių poveikį. Taip pat fiksuojame stabilų pelningumo rodiklių gerėjimą, kuriam didelės įtakos turėjo persikėlimas į naują gamyklą. Dėl veiklos sutelkimo vienoje vietoje galėjome reikšmingai sumažinti sąnaudų bazę, patobulinti procesus ir taip padidinti efektyvumą“, – sako „Vilniaus baldai“ generalinis direktorius Jonas Krutinis.

Pasak jo, bendrovei taip pat pavyko iš dalies suvaldyti elektros energijos kainų šoko pasekmes, taikant elektros energijos taupymo ir efektyvesnio naudojimo priemones.

Bendrovės finansiniai metai truks nuo 2022 metų rugsėjo pradžios iki 2023 metų rugpjūčio pabaigos.

„Vilniaus baldų“ grupę sudaro pagrindinė įmonė ir jos valdoma antrinė įmonė „Ari-Lux“.

87,67 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų valdo bendrovė „Invalda privatus kapitalas“, 12,33 proc. – privatūs investuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius