Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji pasaulyje: įmonė Molėtuose gamina tai, ko reikia klientams, bet rinkoje nėra

Marius Liegus šiuo metu vadovauja įmonei, kuri gamina gipsinius oro difuzorius, kokių daugiau rinkoje nėra. Kaip sako – jie pirmieji tokie pasaulyje, pradėję naudoti unikalų dizainą ir pačių sukurtą gipso kompozitą. Iš kur kilo mintis imti būtent to? Marius greitakalbe beria, kad norėjo daryti tai, ko niekas nedaro, o klientams reikia.
Marius Liegus
Marius Liegus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Bendrovės „Ventmann“ gamykla veikia Molėtų pakrašty, buvusios didelės statybos įmonės teritorijoje esančiame viename iš pastatų. Prie jo pasitikęs Marius šypsosi, kad patalpos gal prabanga ir netviska, tačiau esą jose gaminami dirbiniai – unikalūs.

„Norėjosi sugalvoti protingiau, gudriau“

„Mes esame inovatyvių, modernių ir elegantiškų gipsinių oro difuzorių gamintojai, pirmieji rinkoje gamybai naudojantys unikalų, patentuotą dizainą bei mūsų pačių sukurtą gipso kompozitą“, – taip save internete pristato ši įmonė ir dėsto savo tikslus: „Kurti, gaminti ir tiekti inovatyvius, modernius ir elegantiškus interjero sprendimus mūsų partneriams ir klientams. Tai mes pasiekiame su naujos kartos oro difuzoriais. Šie difuzoriai visiškai atitinka mūsų įmonės tikslus.“

Tačiau ar tai ne per skambūs apibūdinimai? M.Liegus sako, kad tikrai ne.

Jis pats vietinis, molėtiškis, po mokyklos įstojęs studijuoti Švedijoje nuotoliniu būdu inžinerijos mokslų – jo specializacija buvo susijusi su vėsinimu, kondicionavimu, vėdinimu.

„Ten baigiau tris kursus iš keturių, bet gavau labai daug žinių, norėjau kurti verslą, buvo tikrai labai daug galimybių, labai ekonomika klestėjo Lietuvoje, didžiulės perspektyvos. Nemačiau prasmės baigti to mokslo, labai norėjau į verslą pasinerti.

Tada buvo ir dabar yra įmonė „Vent Guru“, tai paslaugų tiekimo įmonė. Bet plėsdamiesi visą laiką norėjome turėti pranašumą prieš konkurentus savo išradingumu, norėjosi sugalvoti kažką protingiau, gudriau“, – pasakoja Marius.

Nemačiau prasmės baigti to mokslo, labai norėjau į verslą pasinerti.

Kažkada išbandęs save ir modelio, ir aktoriaus kailyje, dabar jis visa galva ir yra pasinėręs į verslą. Neslepia, kad kartais dirba neskaičiuodamas valandų, rasdamas laiko tik pabūti su vaiku.

„Turėjau tam talentą“

O verslo pradžia, kaip pasakoja, buvusi sėkminga, tas skatino plėstis, galvoti, ką dar galėtų rinkai pasiūlyti.

„Tuo metu klestėjo statybos, inžinerija buvo brangiausia jų dalis. Aš labai gerai išmaniau fiziką, turėjau tam talentą – man visą laiką patiko kažką konstruoti, kurti, – dėsto jaunas verslininkas. – Vėdinimas buvo naujausia sritis, kurios specialistų nebuvo. Buvo tokia didžiulė tuštuma. Man gal labiau prie širdies būtų elektros inžinerija, ne vėdinimas, bet taip jau išėjo.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Ventmann“ gamykla
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Ventmann“ gamykla

Pradėjęs kurti verslą, turėjau labai didelį kompleksą dėl savo amžiaus – bandžiau jį slėpti, atrodyti vyresnis. Buvau tada vaikas, vos 21-erių metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius