Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmieji Ūkio banko teatro arenos metai stebina renginiais ir skaičiais

120 renginių, daugiau kaip 80 000 lankytojų – tokiais skaičiais didžiuojasi pirmąjį savo sezoną pabaigusi „Ūkio banko teatro arena“. Pernai balandį duris atvėrusi ir akimirksniu vilniečių bei miesto svečių pamėgta vieta tapo neatsiejama Vilniaus kultūrinio gyvenimo dalimi.
Teatro arena Vilniuje
Teatro arena Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bankas

Nuo J. Statkevičiaus kolekcijos iki „Sidabrinių gervių“

Vos per metus arenoje įvykę renginiai kalba patys už save. Būtina pristatyti bent keletą iš jų. Lietuviškos mados gerbėjai puikiai pamena dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo vakarą, kai ir už Lietuvos ribų pripažintas lietuvis viešai parodė naujausius savo darbus. Stilingą arenos vidaus erdvę sumaniai išnaudojęs J. Statkevičius neatsigynė liaupsių tiek iš mados kritikų, tiek iš savo kūrybos gerbėjų.

O kur dar tokių teatro lyderių kaip Oskaras Koršunovas, Anželika Cholina, Gytis Ivanauskas, Gintaras Varnas darbų pristatymai. „Ūkio banko teatro arena“ šiems plačiai už Lietuvos ribų žinomiems kūrėjams tapo kūrybos namais. Vien OKT/ Vilniaus miesto teatras per pirmuosius metus arenoje parodė 41 spektaklį.

Neseniai čia įvyko jau tradiciniais tapę Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“, kuriuos tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija. Net 14 sidabrinių statulėlių buvo įteiktos labiausiai nusipelniusiems aktoriams, režisieriams ir kino meno meistrams. Beje, jau aišku, kad nuo rudens „Ūkio banko teatro arenoje“ vyks LNK šokių projekto „Kviečiu šokti“ filmavimai.

Teatro arenos rekordas – 4000 žmonių

Pilnutėlę „Ūkio banko teatro areną“ surinko ir garsusis meilės dainių duetas iš Prancūzijos „Air“. Prancūzai būtent šioje arenoje surengė pirmąjį ir vienintelį savo koncertą Lietuvoje. Tuo tarpu populiariausio pasaulyje didžėjaus Armin van Buuren naktis arenai tapo rekordine. Tą kartą pagal olando ritmus trypė net 4000 lietuvių. Pavasarį „Ūkio banko teatro arenos“ scena atsidavė pietietišku karščiu alsuojantiems „Gotan Project“ atlikėjams. 1800 laimingųjų arenoje mėgavosi išskirtiniu naujausio prancūzų albumo „Tango 3.0“ pristatymo vakaru. „Pirmyn, šokame,“ – publiką ragino į sceną išėję romantiškais retro kostiumais vilkintys muzikantai, užkūrę sostinėje tango aistra alsuojančius šokius.

Neseniai savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje „Ūkio banko teatro arenoje“ surengė bene garsiausia ir madingiausia modernaus baleto trupė iš Niujorko – „Complexions“. Beveik 3 valandų šokiui be jokių standartų liko neabejinga pilnutėlė salė žmonių. Šis renginys jau dabar vadinamas vienu gražiausių 2010–aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius