Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PlayStation 5“ kūrėja „Sony“ prognozuoja rekordinį pelną

„Sony“ trečiadienį pranešė besitikinti rekordinio grynojo pelno šiais finansiniais metais, kadangi naujos dėl COVID-19 pandemijos įvedamos ribojamosios priemonės ir toliau didina žaidimų ir žaidimų konsolių, įskaitant neseniai išleistą „PlayStation 5“, paklausą.
„Danske Bank“ Globalių paslaugų centro biuras.
„Danske Bank“ Globalių paslaugų centro biuras. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors pandemija turėjo didžiulį neigiamą poveikį daugeliui pramonės šakų, žaidimų sektorius buvo vienas iš nedaugelio, patyrusių precedento neturintį augimą.

Japonijos technologijų milžinė teigė, kad grynasis pelnas balandžio–gruodžio mėnesiais šoktelėjo 87 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, iki 1,1 trln. jenų (10 mlrd. JAV dolerių).

Geri rezultatai paskatino įmonę pagerinti visų metų pardavimų ir pelno prognozes, remiantis „didesniais nei tikėtasi pardavimais visuose segmentuose, išskyrus filmų segmentą“, rašoma pranešime.

Prognozuojama, kad visų metų pardavimai sieks 8,8 trln. jenų, palyginti su spalio mėnesio prognozėje numatytais 8,5 trln. jenų.

„Sony“ padidino savo grynojo pelno prognozę iki rekordinių 1,1 trln. jenų einamaisiais finansiniais metais, kurie baigsis kovo mėnesį, palyginti su ankstesne 800 mlrd. jenų prognoze.

Itin laukta konsolė „PlayStation 5“ konsolė parduotuvių lentynose pasirodė lapkričio mėnesį, stodama į kovą su naująja varžovės iš JAV „Microsoft“ konsole „Xbox“ didžiųjų metų švenčių laikotarpiu.

„PlayStation 5“ pardavimai iki gruodžio pabaigos siekė 4,5 mln. vienetų, o iki kovo pabaigos „Sony“ tikisi parduoti 7,6 mln. konsolės vienetų ir viršyti „PlayStation 4“ pardavimų rodiklius.

Be žaidimų sektoriaus, gerus „Sony“ veiklos rezultatus lėmė ir geri vaizdo jutiklių – svarbių telefonų kamerų dalių, naudojamų ir „Apple“ bei „Huawei“ modeliuose, – pardavimai.

„Sony“ animacijos padalinys „Aniplex“ taip pat surinko rekordines pajamas iš animė epo „Demon Slayer“, kuris gruodį tapo visų laikų populiariausiu filmu Japonijoje.

„Sony“ akcijos, svyruojančios ties maždaug dviejų dešimtmečių aukštumų riba, per pastaruosius 12 mėnesių pabrango apie 40 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius