-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Danske Bank“ sandorio išryškės bankų pasidalijimas

„Danske Bank“ mažmeninės bankininkystės verslo Lietuvoje „Swedbank“ naudai atsisako nepavykus pasiekti masto ekonomijos. Specialistai teigia, kad po „Danske Bank“ ir „Swedbank“ sandorio dar labiau išryškės bankų pasidalijimas pagal veiklos sritis ir mažmeninės bankininkystės segmente konkurencija sumažės. Tačiau daugiau panašių konsolidacijų rinkoje neprognozuojama, rašo „Verslo žinios“.
Danske bank
Danske bank / „Scanpix“ nuotr.

„Prieš kelerius metus girdėtos kalbos apie galimą „Nordea“ banko susijungimą su SEB ar „Swedbank“ nutilo, Medicinos banko perleidimas, jei ir vyktų, tai rinkos nesudrebintų dėl savo dydžio, o Lietuvos „Citadele“ bankas yra puikiai integruotas su latvių „Citadele“, kurio akcininkai ką tik pasikeitė, todėl mažai tikėtina, kad jis būtų pardavinėjamas atskirai“, – sakė investicinės bankininkystės bendrovės „Summa Advisers“ vadovas Žygintas Mačėnas.

Pasak jo, SEB bankas ir toliau labiausiai bus siejamas su stambiomis įmonėmis, didžiojo verslo finansavimu, o „Swedbank“ dar labiau sutvirtins savo, kaip taupomojo banko, žmonių banko įvaizdį.

„Danske Bank“ turėtų koncentruotis į verslą, tačiau, Ž.Mačėno žodžiais, rinkoje esant ir kitiems stambiems skandinavų bankams, laikas parodys, kiek ši strategija Lietuvoje pasiteisins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius