-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dviejų unijų licencijų nutraukimo 63 kredito unijų rinka išliko stabili

Po dviejų unijų veiklos sustabdymo 63 kredito unijų, veikiančių vienoje sistemoje, indėlių portfelis beveik nepakito. Per savaitę indėlių portfelis sumažėjo vos 0,34 proc., t.y. 4,7 mln. iš 1,39 mlrd. litų. Apie pokyčius kredito unijų rinkoje praneša Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU), kuri vienija 63 iš 75 Lietuvoje veikiančių unijų. Dar 12 pavieniui veikiančių unijų LCKU sistemai nepriklauso.
Nacionalinė kredito unija
Nacionalinė kredito unija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kredito unija

„Dviejų pavieniui veikiančių kredito unijų licencijų nutraukimas 63 kredito unijų veikloje neatsispindėjo. Indėlių portfelio sumažėjimas sudarė vos 0,34 proc. nuo bendro portfelio. Panašaus lygio svyravimų pasitaiko ir įprastai, todėl situacija – visiškai stabili.

Šie skaičiai tik dar kartą įrodė, kad kredito unijų nariai supranta ir pasitiki unijomis bei jų teikiamomis paslaugomis. Noriu padėkoti visiems kredito unijų nariams ir klientams už pasitikėjimą ir supratimą, ateityje toliau sieksime kredito unijų sistemos stabilumo, finansinių paslaugų kokybės ir įvairovės“, – teigia Lietuvos centrinės kredito unijos valdybos pirmininkas Fortunatas Dirginčius.

Pasak F. Dirginčiaus, iš visų didžiųjų šalies miestų kiek daugiau indėlių atsiimta tik sostinėje, mažiausiai – Kaune, Klaipėdoje bei nutolusiuose nuo didesnių miestų regionuose. Šiuo metu 63 kredito unijos aptarnauja 136 tūkst. narių. LCKU prognozuoja, kad artimiausiu metu indėlių lygis grįš į praėjusį lygį.

Mažiausiai padidinto indėlininkų dėmesio sulaukta tose kredito unijose, kurių bendruomenės yra aktyvios bei veiklios. Tos kredito unijos, kurių nariai aktyviai dalyvauja unijos valdyme, yra kur kas stipresnės. Svarbu žinoti, kad kredito unijoje yra įtvirtintas veiklos principas vienas narys – vienas balsas, taip pat narys yra ne tik klientas, bet ir savininkas.

Bendras LCKU priklausančių kredito unijų likvidumo rodiklis sudaro 44,39 proc. (reikalaujamas ne mažesnis kaip 30 proc.), kapitalo pakankamumo rodiklis – 19,94 proc. (reikalaujamas ne mažesnis kaip 13 proc.). Lietuvoje veikia 77 kredito unijos, iš kurių 63 priklauso LCKU sistemai ir Asociacijai Lietuvos kredito unijos. Tik LCKU sistemai priklausančios kredito unijos teikia platesnį paslaugų spektrą, tokių kaip el. bankininkystė „i-Unija“, mokėjimo korteles „MasterCard“, „Maestro“, apmokėjimus už komunalines paslaugas, pinigų pavedimus Lietuvoje ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius