Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po nuostolingo ketvirčio „Delta Air Lines“ įgyvendina išlaidų mažinimo priemones

Didžiausia JAV oro linijų bendrovė „Delta Air Lines“, pastarąjį ketvirtį patyrusi didžiulių nuostolių, trečiadienį paskelbė apie papildomas išlaidų mažinimo priemones.
„Delta Air Lines“ lėktuvas
„Delta Air Lines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė pabrėžė, kad imasi veiksmų, skirtų padidinti likvidumą, kadangi patiria didžiulius nuostolius toliau skraidindama apytuščius lėktuvus, nors didžioji dalis orlaivių visame pasaulyje šiuo metu yra nutupdyti.

„Delta“ ir kitos oro linijų bendrovės gavo lėšų iš JAV iždo pagal 2 trln. JAV dolerių JAV paramos paketą, patvirtintą praėjusį mėnesį, koronaviruso pandemijai sustabdžius didžiąją dalį ekonomikos.

Net ir gaudama tokią paramą, vežėja teigė, kad birželio mėnesį sumažins išlaidas 50 proc., o tai leis sumažinti kasdien netenkamų grynųjų pinigų sumą nuo 100 mln. JAV dolerių kovo pabaigoje iki 50 mln. JAV dolerių iki birželio pabaigoje.

„Delta“, kuri pirmoji iš didžiųjų JAV vežėjų pranešė apie finansinius rezultatus, pirmąjį ketvirtį patyrė 534 mln. JAV dolerių nuostolių, palyginti su 730 mln. JAV dolerių pelnu tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Pajamos sumažėjo 18 proc. iki 8,6 mlrd. JAV dolerių.

„Tai iš tikrųjų precedento neturintis metas mums visiems, įskaitant oro transporto pramonę“, – pranešime teigė „Delta“ generalinis direktorius Edas Bastianas.

„Vyriausybės įvesti kelionių apribojimai ir nurodymas likti namuose veiksmingai sulėtino viruso plitimą, tačiau taip pat padarė didelę įtaką artimiausio laikotarpio oro kelionių paklausai ir sumažino mūsų prognozuotas birželį pasibaigsiančio ketvirčio pajamas 90 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.“

„Delta“ nutupdė 650 orlaivių ir nemokamų atostogų išleido daugiau nei trečdalį viso personalo – maždaug 37 tūkst. darbuotojų.

Bendrovė teigė, kad grynųjų pinigų išsaugojimas ir likvidumo didinimas yra „svarbiausias finansinis prioritetas“. Bendrovė susitarė dėl 3 mlrd. JAV dolerių paskolų su skolintojais ir sumažino kapitalo išlaidas daugiau nei 3 mlrd. JAV dolerių.

JAV iždas suteikė „Delta“ 5,4 mlrd. JAV dolerių paramą darbuotojų atlyginimams mokėti mainais į teisę įsigyti daugiau nei 6,5 mln. bendrovės akcijų.

Taip pat bendrovė turi teisę gauti JAV iždo garantuotų paskolų dar 4,6 mlrd. JAV dolerių sumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius