Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po patikrinimo įmonė deklaravo beveik 100 tūkst. litų nuslėptų mokesčių

Tauragės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Tauragės AVMI) informuoja, kad nustatė vieną iš Tauragės bendrovių, teikiančių konsultavimo ir tarpininkavimo paslaugas, kuri nedeklaravo beveik 140 tūkst. litų pajamų.
Vokas
Vokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Patikrinimo metu pagal pateiktus apskaitos duomenis Tauragės AVMI specialistai nustatė, kad bendrovė 2012 m. rugpjūčio mėn. privalėjo tapti Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) mokėtoja ir skaičiuoti bei mokėti į biudžetą PVM, nes bendra apyvarta per paskutinius 12 mėnesių viršijo 155 tūkst. litų ribą. Be to bendrovė nevykdė ir kitų mokestinių prievolių – neteikė pajamų ir privalomojo sveikatos draudimo mokesčių deklaracijų.

„Minėtas deklaracijas, kuriose deklaravo išmokėtas išmokas ir nuo jų apskaičiuotą beveik 15 tūkst. litų mokėtiną gyventojų pajamų mokestį, bendrovės vadovė pateikė tik operatyvaus patikrinimo metu“, – teigia Tauragės AVMI viršininkė Laimutė Mačernienė. Pasak viršininkės, atliekant patikrinimą, bendrovė įsiregistravo ir PVM mokėtoju bei papildomai deklaravo 80,5 tūkst. litų mokėtino PVM mokesčio ir 113 tūkst. litų sumažino mokestinį nuostolį, deklaravo 58 tūkst. litų pelno ir sumokėjo 2,9 tūkst. litų peno mokesčio. 

Valstybinė mokesčių inspekcija atsižvelgia į dėl nežinojimo padarytas mokesčių mokėtojų klaidas ir visada pasirengusi bendradarbiauti su geranoriškai savo klaidas pripažįstančiais ir jas taisančiais mokesčių mokėtojais, tačiau visada principingai vertina piktybiškai vengiančių mokestines prievoles atlikti mokesčių mokėtojų veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius