Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 23 /14:31

„Senukams“ Latvijoje buvo pritaikytos apsaugos priemonės

„Senukams“ Latvijoje buvo pritaikytos apsaugos priemonės ir uždrausta prisiimti naujus įsipareigojimus. Bendrovė informavo, kad tai nesusiję su anksčiau Konkurencijos tarybos skirta bauda, kuomet nustatyta, kad statybinių prekių tinklas „Depo“ sudarė kartelinį susitarimą su „Kesko Senukai Latvia“ ir prekybos namais „Kurši“ bei brangiau pardavinėjo gipso kartono plokštes. Artimiausiu metu apsaugos priemonės bus panaikintos.
Ukmergės gatvė – tikra atgaiva didžiulius prekybos centrus mėgstantiems žmonėms
Ukmergės gatvė – tikra atgaiva didžiulius prekybos centrus mėgstantiems žmonėms / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Senukų“ atstovė žiniasklaidai Daiva Bumblytė 15min patikino, kad bendrovei Latvijoje pritaikytos apsaugos priemonės nesusijusios su ankstesniu konkurencijos pažeidimu. Jos netrukus turi būti panaikintos.

„Apsaugos priemonių taikymas yra susijęs su antstolio byla dėl pavėluoto baudos sumokėjimo. 400 eurų bauda buvo skirta už prekes, kurios neatitinka Latvijos teisės aktuose nustatytų reikalavimų. Š.m. gegužės 16 dieną įmonė gavo mokestinį nurodymą sumokėti baudą, kurią sumokėjo kitą dieną, gegužės 17 dieną“, – teigiama atsiųstame komentare.

Antstolio veiksmus pritaikyti apsaugos priemones bendrovė vadinamnepateisinamais.

„Antstolis neturi jokių priežaščių taikyti apsaugos priemones įmonei įvykdžius visus įsipareigojimus. Latvijos įmonių registrų centras patvirtino, kad visos apsaugos priemonės, taikytos „Kesko Senukams“ bus pašalintos šiandien“, – teigia D.Bumblytė.

Latvijos registrų sistemoje gegužės 22 d. įregistruotos „Kesko Senukai Latvia“ pritaikytos apsaugos priemonės, praneša „Lursoft“.

Antstolio prašymu bendrovei uždrausta didinti ar mažinti įstatinio kapitalo dydį, prisiimti naujus komercinius įsipareigojimus, taip pat uždraustas bet kokio pobūdžio perregistravimas.

Registrų centro duomenimis, tai pirmas kartas nuo bendrovės įkūrimo 1996 m., kai „Kesko Senukai Latvia“ pritaikytos apsaugos priemonės.

Pernai kliuvo už konkurencijos pažeidimus

Praėjusių metų spalį Latvijos Konkurencijos taryba nustatė, kad bendrovės „Depo“, „Kesko Senukai Latvia“ ir „Kurši“ suderino ir dirbtinai koregavo kainas mažmeninėje rinkoje parduodamos gipso, kalkių cemento ir kitų rūšių produktus, kuriuos platina „Knauf“, taip pat susitarė dėl gipso kartono plokščių, kurias platina „Norgips“.

Tąkart įmonės pirkėjams brangiau pardavinėjo gipso kartono plokštes, cemento ir kitus produktus. Bendrovėms skirtos baudos siekia 5,8 mln. eurų.

Konkurencijos prievaizdai nustatė, kad bendrovės susitarė ir dėl vertikalių apribojimų, įsigyjant prekes iš „Knauf“ ir „Norgips“, ir horizontaliai tarpusavyje dėl kainų nustatymo pirkėjams.

Prekių tiekėjos gavo 1,6 mln. eurų baudą, o pardavėjos – 5,8 mln. eurų. Iš jų Depo“ skirta 3,7 mln. eurų bauda, „Kesko Senukai Latvia“ – 0,92 mln. eurų, o prekybos namams „Kurši“ – 1,145 mln. eurų.

Anksčiau Latvijoje „Senukai“ veikė kaip bendrovė „Rautakesko“, tačiau 2016 m. ši bendrovė perėmė prekybos tinklą „K-Rauta“ iš „Kesko Group“, tuomet buvo pervadinta.

2016 m. „Kesko Senukai Latvia“ apyvarta siekė 48,45 mln. eurų, o bendrovės nuostoliai siekė 3,554 milijonus eurų. Latvijoje bendrovėje dirbo 426 darbuotojai, ji sumokėjo 6,035 mln. eurų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius