Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokyčiai dviejų susisiekimo sektoriaus įmonių valdybose

AB „Viamatika“ ir VĮ „Oro navigacija“, darbą baigus senosioms valdyboms, turi naujas 4 metų kadencijos valdybas, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.

AB „Viamatika“ valdyboje dirbs du nepriklausomi nariai – Paulius Arštikys ir Rolandas Oginskas.

P.Arštikys turi daugiau nei 20 metų vadovaujamo darbo, verslo vystymo, finansų ir personalo valdymo patirtį energetikos, kelių infrastruktūros, telekomunikacijų ir gamybos srities įmonėse.

Antras atranką laimėjęs nepriklausomas valdybos narys R.Oginskas, taikant gerosios valdysenos principus ir užtikrinant valdybos veiklos tęstinumą, tęs darbą AB „Viamatika“ valdyboje. Ilgametę tiek vietos, tiek tarptautinių infrastruktūros projektų valdymo patirtį jis sukaupė dirbdamas įmonėse „COWI“, „Kelprojektas“, „Litgrid“.

Prie naujos kadencijos AB „Viamatika“ valdybos prisijungs Susisiekimo ministerijos deleguota valstybės tarnautoja Evelina Verikienė.

AB „Viamatika“ valdybą iš viso sudaro 3 valdybos nariai, iš jų 2 nariai yra nepriklausomi. AB „Viamatika“ yra atsakinga už tinkamą susisiekimo komunikacijų statinių statybą ir eksploatavimą, vertina statybos darbų ir medžiagų atitiktį reikalavimams.

VĮ „Oro navigacija“ valdyboje dirbs 3 nepriklausomi nariai: Jūratė Stanišauskienė, Mantas Šukevičius ir Gediminas Almantas.

J.Stanišauskienė, turinti daugiau nei 15 metų aukščiausio lygio vadovavimo, strategijos formavimo ir įgyvendinimo globaliu mastu patirtį tiek Lietuvoje, tiek ir Europoje, šiuo metu vadovauja pasaulinės finansines paslaugas teikiančios bendrovės „Western Union Processing Lithuania“ globalioms operacijoms 4 žemynuose bei operacijų centrui Lietuvoje.

M.Šukevičius yra sukaupęs tarptautinės patirties rizikų valdymo, darbo su klientais ir kreditavimo nuostatų įdiegimo srityse, korporatyvinę valdyseną diegė ir viename iš Kazachstano bankų. M.Šukevičius nuo 2020 m. vadovauja UAB „Victory Funds“, taip pat jis yra išrinktas antrai kadencijai ministerijai pavaldžios AB „Detonas“ valdybos pirmininku.

G.Almantas, taikant gerosios valdysenos principus ir užtikrinant valdybos veiklos tęstinumą, tęs darbą VĮ „Oro navigacija“ valdyboje. Šiuo metu jis yra EPSO-G valdybos pirmininkas ir VĮ Lietuvos oro uostų valdybos narys.

Susisiekimo ministerija į naujos kadencijos VĮ „Oro navigacija“ valdybą delegavo Darių Stravinską, Ateities susisiekimo politikos grupės vadovą, gerai išmanantį korporatyvinės valdysenos principus ir susisiekimo sektoriaus reglamentavimą. Darbą valdyboje tęs įmonės darbuotojų atstovas Vytautas Vaižmužis – VĮ „Oro navigacija“ Aeronautikos gelbėjimo koordinacinio centro vadovas.

VĮ „Oro navigacija“ valdybą sudaro 5 nariai, iš jų 3 nepriklausomi. Įmonė teikia oro eismo valdymo, ryšių, navigacijos ir stebėjimo, oro navigacijos informacijos paslaugas Lietuvos oro erdve skrendantiems orlaiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius