Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarėja elektriniai dviračiai: „Baltik vairas“ jų gamybą dvigubins

Bemotoris dviratis jau nebetenkina vartotojų. Jie nori greičio ir dar didesnio patogumo, todėl europiečiai vis dažniau ieško elektrinio dviračio. Tokių gamybą šį sezoną didina ir Šiaulių „Baltik vairas“.
„Baltik Vairo“ gamykloje
„Baltik Vairo“ gamykloje / LRT laidos „Panorama“ stop kadras

Elektriniai dviračiai yra dviejų rūšių – išvystantys iki 25 kilometrų per valandą greitį ir važiuojantys kone dvigubai greičiau. Šį sezoną pradedami gaminti namų ūkio dviračiai ir krovininiai.

„Planuojame augti: jei pernai mūsų krepšelyje elektriniai dviračiai užėmė 2,6 proc. pagal pagaminamų dviračių kiekį, tai šiemet planuojame dvigubinti iki 5,6 proc. Įmonė planuoja augti ne mažiau 30 proc. – šiais metais tai būtų 170 tūkst. dviračių ir apie 40 mln. eurų apyvarta“, – teigia UAB „Baltik vairas“ generalinis direktorius Žilvinas Dubosas.

Dviračių gamintojai sako, kad elektrinius dviračius didmiesčiuose gyvenantys europiečiai renkasi dėl ekologiškumo. Jie netriukšmingi, turi navigacijos sistemas, tačiau kol kas brangoki – kainuoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų. Pasak iš Olandijos į Lietuvą atvykusio įmonės pardavimų vadovo, jo šalyje jau kas penktas dviratis – elektrinis.

„Daugiausiai mūsų dviračių eksportuojami į Olandiją, Vokietiją ir Daniją – tai trys didžiausios dviračių šalys Europoje. Dar norime augti, todėl pažiūrėsime potencialą Anglijoje“, – apie ateitį optimistiškai kalba UAB „Baltik vairas“ pardavimų vadovas Iainas Mackay`us.

„Baltik vairas“ užsakovams gamina apie 1 500 dviračių modelių, besiskiriančių spalva, rėmo dydžiu ir kai kuriomis detalėmis. Tarp jų – ir medikams skirtas dviratis, kuriuo važiuojama teikti pagalbą velomaratonuose dalyvaujantiems sportininkams.

Didžioji dalis įmonėje pagamintų dviračių eksportuojama, Lietuvoje lieka kiek daugiau nei vienas procentas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius