-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedama „LTG Cargo“ generalinio direktoriaus atranka

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupė pradeda krovinių vežimo geležinkeliu bendrovės „LTG Cargo“ generalinio direktoriaus atranką. Būsimam įmonės vadovui keliami ambicingi tikslai – diversifikuoti ir plėsti krovinių verslą bei vystyti intermodalinių pervežimų paslaugas, rašoma LTG pranešime spaudai.
„LTG Cargo“
„LTG Cargo“ / LTG nuotr.

Šiuo metu „LTG Cargo“ laikinai vadovauja Eglė Šimė, pareigas užėmusi sausio pradžioje, kuomet laikinuoju LTG Grupės direktoriumi buvo paskirtas tuometinis krovinių vežimo bendrovės vadovas Egidijus Lazauskas. Praėjusią savaitę LTG baigė generalinio direktoriaus atranką – valdybos sprendimu juo paskirtas E.Lazauskas, todėl „LTG Cargo“ taip pat ieškoma vadovo.

„Staiga pasikeitusi verslo aplinka krovinių vežimo verslui padarė beprecedentį poveikį. Dėl Rusijai ir Baltarusijai paskelbtų sankcijų bei karo Ukrainoje krovinių vežimo apimtys ženkliai smuko, todėl „LTG Cargo“ vadovas/-ė turės veikti tiek „LTG Cargo“, tiek visai Grupei labai reikšmingu metu ir taps svarbia LTG transformacijos dalimi. Krovinių judėjimas turi atrasti naujas kryptis – dėl Lietuvoje susikertančių logistikos kelių tarp Azijos, Vakarų Europos ir Skandinavijos šalių geležinkelių verslui atsiveria galimybės diversifikuoti veiklą.

Šia kryptimi jau nuveiktas didelis darbas stiprinant pozicijas Lenkijoje ir atnaujinant veiklą Ukrainoje, su Kazachstano įmonėmis kalbama apie projektą, kuris galėtų Lietuvą sujungti su Tolimaisiais Rytais ir Centrine Azija aplenkiant Rusiją. Būsimam „LTG Cargo“ vadovui keliami ambicingi tikslai, o jo indėlis brėžiant naują įmonės kryptį bus labai reikšmingas“, – sako LTG Grupės generalinis direktorius E.Lazauskas.

E.Lazausko teigimu, viena iš naujajam vadovui keliamų užduočių bus intermodalinių krovinių gabenimo į Vakarų Europą paslaugų vystymas. Praėjusiais metais pradėjęs veikti Kauno intermodalinis terminalas, sujungiantis Lietuvą su Europos geležinkelių infrastruktūra, leidžia užtikrinti nenutrūkstamą krovinių gabenimą minėtomis kryptimis.

Kiek anksčiau šiais metais „LTG Cargo“ pradėjo reguliarius intermodalinius pervežimus iš Kauno intermodalinio terminalo į Duisburgą Vokietijoje. Tai – pirmasis tarptautinis krovinių gabenimo maršrutas į Vakarų Europą, kurio įgyvendinimu trijose skirtingose šalyse rūpinasi Grupei priklausančios bendrovės „LTG Cargo“ ir „LTG Cargo Polska“.

Klientams taip pat siūlomos intermodalinių krovinių gabenimo paslaugos į terminalus Lenkijoje, vystoma partnerystė su Latvijos ir Estijos kolegomis dėl pervežimų „Ambertrain“ traukiniu, diskutuojama dėl krovinių pervežimo į Klaipėdos uostą su Kazachstano atstovais. Svarbia rinka išlieka ir Ukraina – kroviniai iš šios šalies į Lietuvą pradėti gabenti aplenkiant Baltarusiją – per Lenkiją.

„LTG Cargo“ generalinio direktoriaus atranka pradedama birželio 29 d. Kandidatai reikalingus dokumentus turi pateikti iki liepos 13 d.

„LTG Cargo“ yra konkurencingoje rinkoje veikianti LTG Grupės bendrovė, kuri vykdo krovinių gabenimą vietiniais ir tarptautiniais maršrutais, nuomoja vagonus, teikia krovinių ekspedijavimo ir muitinės tarpininkavimo paslaugas.

Siekdama įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje, 2020 metais „LTG Cargo“ įsteigė dukterines bendroves „LTG Wagons“, „LTG Cargo Polska“ ir „LTG Cargo Ukraine“. „LTG Cargo Polska“ plėtoja krovinių vežimo

geležinkeliais veiklą Lenkijoje, „LTG Cargo Ukraine“ – manevrinių lokomotyvų ir vagonų nuomą bei krovinių vežimą geležinkeliais Ukrainoje.

LTG Grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (sutrumpintai – LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius