Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusiais metais „Danske Bank“ uždirbo 119 mln. litų prieš pelno mokestį

Praėjusiais metais „Danske Bank“ Lietuvoje bankinės veiklos, apimančios ir banko dukterinės bendrovės UAB „Danske lizingas“ teikiamas lizingo paslaugas, pelnas prieš pelno mokestį buvo 119 mln. litų. 2011 m. bankinės veiklos pelnas prieš pelno mokestį buvo 72 mln. litų.
„Danske“ bankas
„Danske“ bankas / „Danske“ banko nuotr.
Temos: 1 Danske bankas

„Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo 2012 m. pelnas prieš pelno mokestį atitinkamai siekė 118 mln. litų. Prieš metus, 2011 m., pelnas prieš pelno mokestį buvo 78 mln. litų.

„Situacija tarptautinėse finansų rinkose praėjusiais metais bankiniam sektoriui lėmė įvairių iššūkių, tačiau „Danske Bank“ veikla Lietuvoje išliko stabili ir efektyvi. Sėkmingą orientaciją į klientų poreikius patvirtino ir banko pripažinimas klientų aptarnavimo srityje – „Danske Bank“ gavo aukščiausius įvertinimus už klientų aptarnavimą Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Praėję metai taip pat buvo svarbūs banko veiklos vystymui – pristatyta naujoji strategija „New Standards“, kuria siekiame tapti patikimausiu finansų partneriu bei kurti didesnę pridėtinę vertę klientams“, – sako „Danske Bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas.

Pasak G.Galvanausko, „Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad Lietuvos BVP augimas 2013 m. sieks 3,5 proc., tačiau Lietuvos ekonomika ir toliau bus priklausoma nuo užsienio eksporto rinkų bei padėties euro zonos šalyse.

Praėjusiais metais „Danske Bank“ indėlių portfelis augo 10 proc., o paskolų portfelis sumažėjo 5 proc., lyginant su 2011 m. Indėlių/paskolų santykis 2012 m. gruodžio 31 d. buvo 75 proc. (prieš metus – 64 proc.). Nors paskolų portfelis šiek tiek sumažėjo, jo kokybė gerėjo: buvo atstatyta 77 mln. litų atidėjinių paskoloms ir nebalansiniams straipsniams.

2012 m. lapkričio 30 d. „Danske Bank“ dalis paskolų rinkoje sudarė 6,7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius