-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralaimėję kovą dėl medienos, perdirbėjai grasina nebeinvestuoti Lietuvoje

Didieji medienos perdirbėjai žada stabdyti planuotas milijonines investicijas Lietuvoje ir svarsto nukreipti jas į gretimas valstybes – Lenkiją ir Baltarusiją. Pasak „Lietuvos žinių“, toks jų atsakas į Seimo sprendimą nekeisti dabartinės prekybos valstybine mediena tvarkos ir neteikti prioriteto perdirbėjams.
Gintautas Pangonis
Gintautas Pangonis / Eglės Senapėdienės nuotr.

„Esant nestabiliam medienos tiekimui įmonėms sunku planuoti investicijas. Mažai kas ir dabar investuoja į gamybinius pajėgumus, taigi nekuria darbo vietų. Tų, kurie išveža medieną iš Lietuvos, lobistinė įtaka stipresnė nei tų, kurie ją perdirba“, – dienraščiui teigė asociacijos „Lietuvos mediena“ prezidentas Gintautas Pangonis.

Vakarų medienos grupės valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas teigė, kad Lietuva dėl tokio Seimo sprendimo gali prarasti nemažai investicijų. Jo žodžiais, šalies perdirbėjai priversti ieškoti žaliavos Baltarusijoje ir Rusijoje, nors ji didžiuliais kiekiais iš Lietuvos valstybinių miškų išvežama per tarpininkus.

Tuo metu medienos pardavėjai patenkinti, kad nepakeista medienos pirkimo tvarka.

Medienos prekybos asociacijos valdybos pirmininkė Dalia Baužienė aiškino, kad per šiuos metus medienos buvo nupirkta tik 67 proc. pasiūlos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius