-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos parlamentas: neapykantą kurstantys įrašai turi būti pašalinti per 24 val.

Prancūzijos parlamentarai ketvirtadienį pritarė pasiūlymui suteikti interneto platformoms vos 24 valandų laikotarpį, per kurį turi būti pašalinti neapykantą kurstantys įrašai, o to nepadarius, skirti dideles baudas, taip prisidėdami prie naujausios kovos su rasizmu, antisemitizmu, seksizmu ir homofobija iniciatyvos Europoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trisdešimt vienas žemutinių parlamento rūmų narys balsavo už pirmąjį naujo įstatymo, kurį pasiūlė prezidento Emmanuelio Macrono partija ir kuris paremtas panašiu Vokietijos įstatymu, straipsnį. Šeši parlamento nariai balsavo prieš, o keturi susilaikė.

Socialinės žiniasklaidos priemonėms, nevykdančioms šio reikalavimo, grės iki 1,25 mln. eurų baudos.

Baigiamasis balsavimas dėl viso įstatymo teksto numatytas kitą antradienį.

Kitos įstatymo projekto dalys apima pasiūlymą sukurti identišką mygtuką visose socialinės žiniasklaidos platformose ir paieškos sistemose, kuris leistų vartotojams žymėti „akivaizdžiai“ neapykantą kurstantį ar įstatymų neatitinkantį turinį.

„Neturėtume toleruoti internete to, ko netoleruojame gatvėje“, – trečiadienį parlamentui pareiškė įstatymo projektą parengusi juodaodė parlamentarė Laetitia Avia ir pridūrė, kad nebegali pakęsti rasistinių socialinės žiniasklaidos trolių išpuolių.

Įstatymo projekto kritikai teigia, kad įstatymas suteikia pernelyg daug galios platformoms vertinant pasisakymus internete.

Parlamentarai diskutavo apie įstatymo projektą iki vėlyvo trečiadienio vakaro, bandydami susitarti dėl to, kas yra „akivaizdžiai neapykantą kurstantys“ pranešimai ar vaizdo įrašai.

Parlamentarai susitarė, kad į šią sąvoką įeina nusikaltimų žmoniškumui pateisinimas, tačiau ne komentarai apie Izraelio valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius