Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos teismas atmetė naftos milžinės „Total“ skundą dėl mokesčio lengvatų

Prancūzijos konstitucinis teismas penktadienį atmetė naftos milžinės „Total“ prašymą užtikrinti mokesčių lengvatą už prieštaringai vertinamo palmių aliejaus naudojimą biokuro gamybai.
„Total“ būstinė Paryžiuje
„Total“ būstinė Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Nafta Teismas Total

2018 metais Prancūzijos įstatymų leidėjai pašalino palmių aliejų iš biokuro komponentų, už kuriuos gali būti taikomos mokestinės lengvatos, o tai sujaukė naftos milžinės finansinius planus, susijusius su statoma rafinavimo gamykla, kurioje planuojama kaip žaliavą naudoti didelius importuojamo palmių aliejaus kiekius.

Aplinkosaugininkai teigia, kad palmių aliejaus gavyba skatina miškų naikinimą, nes pastaraisiais dešimtmečiais didžiuliai Pietryčių Azijos atogrąžų miškų plotai buvo iškirsti arba sudeginti, siekiant gauti daugiau žemės plantacijoms.

Taip pat be didelio šiltnamio efektą sukeliančio anglies dioksido kiekio išmetimo, palmių aliejaus gavyba kelia grėsmę ir orangutangų bei kitų nykstančių gyvūnų rūšių buveinėms.

„Total“ pareiškė, kad teisės aktų pakeitimai, kuriai išskiriamas palmių aliejus, pažeidžia vienodo požiūrio principą.

Visgi konstitucinis teismas atmetė šį argumentą pareikšdamas, kad Prancūzijos „įstatymų leidėjai, žinodami apie pasaulines palmių aliejaus gavybos sąlygas, naudojo objektyvius ir racionalius kriterijus“, siekdami sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Mokesčiai ir mokesčių lengvatos yra svarbūs santykiniam biokuro pelningumui ir sąnaudoms palyginti su iškastiniu kuru.

Kiek anksčiau šiais metais atidarydama La Mede biologinio perdirbimo gamyklą, „Total“ pažadėjo per metus perdirbti ne daugiau kaip 300 tūkst. tonų palmių aliejaus – mažiau nei pusę viso reikalingų žaliavų kiekio, o tai atitinka ES tvarumo standartus.

Bendrovės teigimu, sertifikavimas užtikrina, kad naftos gavybai tikslais nenaikinami miškai ir kad taip užtikrinamas bent 50 proc. mažesnis anglies dioksido išmetimas, palyginti su iškastiniu kuru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius