Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas R. Paksas: „Ne tarnystė žmonėms, bet valdžios troškulys konservatoriams yra viskas“

Apkalta dviems Seimo nariams, po kurios vienas ir toliau liko dirbti Seime, parodo, jog įstatymus leidžianti valstybės institucija šiandien yra atsidūrusi aklavietėje ir geriausia išeitis būtų pirmalaikiai rinkimai.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Užsakovų nuotr.

Po balsavimo dėl apkaltos konservatoriams reikėjo ne svarstyti, kas balsavo už, o kas prieš, bet vyriškai prisiimti atsakomybę dėl tokios situacijos. Valdančiosios daugumos baimė dėl priešlaikinių rinkimų labai aiškiai parodo, jog ji puikiai supranta, kad pasiūlyta politika patyrė fiasko. Kai nėra net menkiausios vilties, kad rinkėjai dar kartą patikėtų valstybę valdyti būtent šioms politinėms jėgoms, nedelsiant buvo skubama pasisakyti prieš pirmalaikius rinkimus.

Ketvirtadienio balsavimas Seime, kuomet dėl galimybės rengti pirmalaikius rinkimus pasisakė tik 50 seimūnų, aiškiai parodė, kad dabartinė valdžia sieks visais būdais ir priemonėmis išlaikyti valdžią ne tik iki artėjančių savivaldybių, bet ir iki Seimo rinkimų 2012 metais.

Šiandien ne Seimas nepritarė savo pasileidimui. Tam pirmiausiai nepritaria patys konservatoriai, puikiai suprasdami, kad po jų vykdytos politikos po priešlaikinių rinkimų Seime begali likti, ko gero, tik keturi ar šeši nariai iš keturiasdešimt šešių partijos atstovų. Tad rūpestį dėl skaudamos galvos nereikėtų stengtis perkelti ant opozicijos pečių. Reikia patiems ieškoti efektyvių vaistų ne tik tinkamai organizuojant Seimo darbą, bet ir tokių Vyriausybės sprendimų, kurie visuomenei ir verslui realiai padėtų amortizuoti krizės padarinius. Tačiau, mano įsitikinimu, tokie dalykai šiandieninei valdžiai yra ne pagal jų jėgas.

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius