Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„PriceOn“ byloje – teismo sprendimas

Buvęs startuolio „PriceOn“ direktorius ir IT vadovas už padarytą žalą įmonei turės sumokėti kompensaciją, nusprendė Vilniaus apygardos teismas.
„PriceOn“ mobilioji aplikacija
„PriceOn“ mobilioji programėlė / „PriceOn“ nuotr.

Teismas nurodė grąžinti domeną priceon.lt investuotojams. Taip pat „Agro energy“, Jurijus Laneckis ir Andrejus Poznanskis turės bendrovei „LTK Capital“ sumokėti 807 tūkstančių eurų, 6 proc. palūkanų ir padengti 7102 eurus bylinėjimosi išlaidų.

„PriceOn” teikė kainų palyginimo paslaugas. Investuotojas į startuolį Tadas Karosas apkaltino buvusį startuolio įkūrėją J.Laneckį verslo pasisavinimu ir programėlių atjungimu, todėl kreipėsi į teismą. Pasak T.Karoso, J.Laneckijs pareikalavo, kad jo turimos akcijos būtų išpirktos už neadekvačiai didelę kainą.

Teismas nurodė grąžinti domeną priceon.lt tikriesiems savininkams.

Pasak UAB „LTK Capital“ valdybos pirmininko Tado Karoso, investavus į „PriceOn“, tikėtasi užkariauti tarptautines rinkas.

„Tai buvo pirmoji tokio tipo ir masto cyber vagystė Lietuvoje. Viskas klojosi puikiai, kol buvęs direktorius pavogė įmonę, perimdamas priceon.lt domeną. Paprastai tariant, jis atjungė tinklalapį bei aplikaciją ir mūsų klientai nebeturėjo galimybės naudotis pagrindine paslauga – lyginti kainas skirtingose parduotuvėse. Dar daugiau – jis užblokavo darbuotojų elektronines pašto dėžutes, pakeitė slaptažodžius. Dėl to mūsų veikla ir galimybė bendrauti su klientais buvo sustabdyta akimirksniu“, – sako „LTK Capital“ vadovas T.Karosas.

T. Karosas tikisi, kad investicinio fondo teises apgynęs teismo sprendimas taps teigiamu precedentu apsaugant tiek investuotojus, tiek startuolių vystytojus ateityje.

Verslininkas tikina, kad ši patirtis buvo šaltas dušas, nulėmęs sprendimą sustabdyti investicinę veiklą Lietuvoje. T.Karosas teigia investuojantis į startuolius, siekiančius proveržio elektroninės komercijos bei aplikacijų srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje