-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie „Achemos“ rengiamas mitingas streikuojantiems palaikyti

Prie Jonavos azoto trąšų gamyklos „Achema“ penktadienį planuojama surengti mitingą streikuojantiems „Achemos“ darbuotojams palaikyti. Renginyje laukiama iki dviejų šimtų dalyvių.
„Achemos“ darbuotojų streikas
„Achemos“ darbuotojų streikas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Mitingas Achema, AB

„Vertinant labai atsargiai, mitinge galėtų būti apie 200 žmonių, tokiam skaičiui paruošta ir scena, ir aparatūra. Ne mes organizatoriai, sunku pasakyti, telkiasi ir tos organizacijos, kurios mums nepriklauso, vietiniai gyventojai, iš streikuojančiųjų aplinkos“, – ketvirtadienį BNS sakė ietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) viešųjų ryšių specialistė Ramunė Motiejūnaitė-Pekkinen.

Ji pabrėžė, kad konfederacija nėra renginio organizatorė.

Jonavos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus BNS patvirtino, kad leidimas rengti mitingą prie „Achemos“ gamyklos suteiktas, jo prašė bendrovės profsąjunga.

„Leidimo prašė „Achemos“ darbuotojų profesinė sąjunga, numatomas dalyvių skaičius – du šimtai. Leidimas duotas, suderintas su policija ir su savivaldybės administracijos direktoriumi“, – sakė A.Venckus.

Mitingą „Žmonės svarbiau už pelną!“ planuojama pradėti 11 valandą.

„Achemos“ profesinės sąjungos inicijuotas neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, reikalaujant bendrovės vadovybės pasirašyti dviejų metų trukmės kolektyvinę sutartį, kuri numatytų naujas darbo apmokėjimo sąlygas. Streikuoti žadama, kol darbdavys sutiks įvykdyti šį reikalavimą.

Trečiadienį streikuojančiųjų palaikymo piketai vyko prie „Achemos grupės“ būstinės Vilniuje ir prie grupės valdomos Klaipėdos uosto krovos kompanijos („Klasco“).

Palaikymą šią savaitę taip pat pareiškė pasaulio ir Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC ir ETUC), Europos viešųjų paslaugų profesinių sąjungų federacija (EPSU), Europos pramonės profesinė sąjunga (IndustriAll Europe).

ETUC ketvirtadienį kreipėsi į Europos trąšų gamintojų asociacijos „Fertilizers Europe“, kurios narė yra „Achema“, vadovybę ir paprašė jos paraginti bendrovę pasirašyti kolektyvinę sutartį su darbuotojais. ETUC streiką vadina istoriniu Lietuvai ir svarbiu Europai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius