Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Lietuvos geležinkelių“ valdybos prisijungė C.Kuhnas ir A.Saulius

Po tarptautinės atrankos „Lietuvos geležinkelių“ valdybos nariais paskirti Christian Kuhn ir Alditas Saulius, rašo bendrovė žiniasklaidai išplatintame pranešime.
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ch.Kuhn turi 22 metų darbo patirtį tarptautinėse kompanijose, kuriose buvo atsakingas už strategijos kūrimą ir įgyvendinimą, pokyčius, investicijų ir pardavimų projektus, stambius logistikos projektus, įmonių grupės kūrimą.

A.Saulius daugiau nei du dešimtmečius dirbo bankinėje sistemoje, kur buvo atsakingas už banko strategijos ir verslo planų kūrimą, einamąjį banko valdymą, rizikos valdymą, procesų optimizavimą, atskirų veiklų apjungimą.

„Naujųjų valdybos narių kompetencija padės „Lietuvos geležinkeliams“ pabaigti kurti ilgalaikę strategiją bei pasiekti ambicingus jos tikslus, įgyvendinti strateginius projektus. Šiandien įvyko ir dar vienas svarbus pokytis – valdybos darbo kalba tapo anglų kalba“, – teigia „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Romas Švedas.

Ch.Kuhn nuo 2014 m. rugsėjo dirba Kazachstano geležinkelių bendrovės „Kazakhstan Temir Zholy“ valdyboje, taip pat yra strategijos ir inovacijų komiteto pirmininkas. Prieš tai jis užėmė įvairias vadovaujančias pozicijas „Deutsche Bahn“ geležinkelių grupėje, dirbo „Connex“ ir „Martrade Holding“ bendrovėse.

A.Saulius užėmė vadovaujančias pozicijas tuomečiame „DnB Nord“ banke, vėliau – „Danske Bank“ Lietuvos skyriuje. Nuo 2017 metų A.Saulius – UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ valdybos narys.

Šiuo metu „Lietuvos geležinkelių“ valdybą sudaro septyni nariai, iš jų penki – nepriklausomi. Be Ch.Kuhn ir A.Sauliaus, nepriklausomi valdybos nariai yra R. Švedas, Monika Rimkūnaitė-Bložė, Rolandas Zukas. Valdyboje taip pat dirba „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius M.Bartuška ir Susisiekimo ministerijos Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamento direktorius Vladislavas Kondratovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius