-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš paštų uždarymą kylantis R.Karbauskis: „Paštininkai pirmieji randa mirusius kaimuose“

Valstybei priklausantis Lietuvos paštas netrukus uždarys 377 pašto skyrius kaimuose, ir atleis 290 žmonių. Tokiu būdu sutaupys 6,5 mln. eurų. Taip trečiadienį Seimo valstiečių ir žaliųjų frakciją informavo Lietuvos pašto vadovė Lina Minderienė. Didžiausia frakcija ketina blokuoti šią reformą.
Kaimo laiškininkas
Kaimo laiškininkas

Frakcijai priklausantys parlamentarai piktinosi, kad kaimas paliekamas be paštininkų ir dėl to esą dar labiau gilės socialinės problemos. Tačiau L.Minderienė užtikrino, kad vadinami „Ateities laiškininkai“ korespondenciją prisistatys į visus namus, į kuriuos bus kviečiami. „Norime investuoti ne į pastatus, o į žmones. Todėl darbuotojams kelsime atlyginimus“, – pažadėjo L.Minderienė. O naikinami etatai, pasak jos, yra ir taip pertekliniai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos pašto bendrovės vadovė Lina Minderienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos pašto bendrovės vadovė Lina Minderienė

Beje, paštų uždarymo vajus prasideda Ukmergėje. Iš rajone esančių 29 pašto skyrių lieka 10.

Tačiau „valstiečiai“, panašu, nusiteikę stabdyti šią reformą. Partijos vedlys Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad tai suduos dar vieną smūgį kaimui. Kalbėdamas apie pašto reikalingumą jis pasitelkė įvairius argumentus. „Paštininkas pirmas pastebi, kad žmogus numirė, nerūksta dūmai iš jo namo kaime“, – rėžė R.Karbauskis. Partijos nariai jam pritariamai linkčiojo.

Todėl Valstiečių ir žaliųjų sąjunga ketina kreiptis į Vyriausybę su reikalavimu stabdyti šią reformą. Tokiu atveju nepatogioje padėtyje atsidurs Susisiekimo ministras Rokas Masiulis, kurio pavaldume yra paštas. Tačiau R.Masiulis yra deleguotas „valstiečių“, nors ir nėra jokios partijos narys. Susisiekimo ministerijos žinioje yra Lietuvos paštas.

Šiuo metu provincijoje veikia 466 paštai. L.Minderienė nenorėjo komentuoti „valstiečių“ siūlymo stabdyti reformą, sakė, reikia sulaukti dar pasiūlymo. „Valstietis“ Tomas Tomilinas prašė paskaičiuoti, kiek kainuotų pašto skyrių neuždarymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius