Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privačios medicinos klinikos Lietuvoje koncentruojasi ir plečiasi, bet viešasis sektorius vis dar nusigriebia grietinėlę

Per pastaruosius keletą metų privačių klinikų tinklai Lietuvoje pamažu stambėjo virškindami kitas šeimos klinikas ir diagnostikos centrus, o penktadienis atnešė ir gana realią, per visą šalį išsiplėtusio privačių klinikų tinklo viziją – oficialiai paskelbta, kad klinikų tinklai „Inmedica“ ir „Medica“ kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl leidimo susijungti.
„InMedica“ klinika ir „MediCa“ klinika
„InMedica“ klinika / 15min nuotr.

Privačios medicinos įmonės pastaraisiais metais išgyvena savotišką konsolidacijos periodą.

Žinoma, iki mažmeninėje prekyboje susiklosčiusio santykio dar tolokai, todėl ir medicininės „Maximos“ dar ilgai neturėsime.

Tačiau jei reikėtų įvardinti privačios medicinos lyderį, tokia galėtų tapti „Inmedica“. 2004 m. įkurta ir nuo keturių klinikų pradėjusi plėtrą įmonė, kone kas keletą mėnesių praneša apie naujai įsigytas šeimos klinikas ir kitas įstaigas, o plėtrai finansuoti leidžia obligacijas – tai lėšų pritraukimo sprendimas, kurį įgyvendina dar nedaugelis Lietuvos įmonių.

Naujasis tinklas valdys daugiau nei 50 šeimos klinikų visoje Lietuvoje, o įskaičiuojant kitus medicinos padalinius – daugiau nei 60 privačių medicinos įstaigų.

Didžiausia žinia rinką pasiekė praėjusių metų pabaigoje – tąsyk paskelbta, kad „Inmedica“ susijungs su didžiausiu klinikų tinklu Lietuvoje „MediCA klinika“, kuri valdo 30 savo vardo šeimos klinikų, taip pat 3 „Kardiolitos“ klinikas.

Šiuo metu pateiktas prašymas Konkurencijos tarybai, ir jei ši susijungimą patvirtins, naujasis tinklas valdys daugiau nei 50 šeimos klinikų visoje Lietuvoje, o įskaičiuojant kitus medicinos padalinius – daugiau nei 60 privačių medicinos įstaigų. Besijungiančių įmonių klientais šiandien yra apie 7 proc. Lietuvos gyventojų. Įgyvendinus sandorį, jungtinė sveikatos priežiūros įstaiga veiks 20-yje Lietuvos miestų, aptarnaus virš 200 tūkst. pacientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius