-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privataus kapitalo rinka išgyvena renesansą

Lietuvoje veikiantys privataus kapitalo fondai išgyvena renesansą – lėšas iš investuotojų renkantis naujai kuriamas „Finasta private equity fund I“ jau nusižiūrėjęs taikinių, netrukus apie kelių įmonių įsigijimą ketina paskelbti ir „LitCapital“.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak rinkos dalyvių, tokių fondų rinka tampa vis brandesnė, nes įmonės jau pasiruošusios priimti investuotojus ir žiūri į juos kaip į partnerius, kurie nori užsidirbti kartu pinigų ir padėti įmonėms augti, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Turto valdymo bendrovė „Finasta Asset Management“, steigianti pirmąjį uždaro tipo privataus kapitalo fondą „Finasta private equity fund I“, tikisi per artimiausius 2–3 mėnesius surinkti investuotojų paraiškas ir fonde turėti apie 8–9 mln. eurų (apie 27,6–31,1 mln. litų).

„Turime labai konkretų galimų sandorių sąrašą, nes tas darbas buvo pradėtas jau prieš 1–1,5 metų. Nuo fondo starto per porą mėnesių padarytume sandorį“, – teigė „Finasta Asset Management“ vadovas Andrejus Cyba.

Į „Finasta private equity fund I“ tikimasi pritraukti iki 20 mln. eurų (69,1 mln. litų), fondo lėšos būtų investuojamos į mažas ir vidutines Lietuvos įmones, turinčias gerą pagrindinio verslo modelį ir jo plėtros galimybes.

Rizikos kapitalo fondo „LitCapital“, į kurį pritraukta 20 mln. eurų, vadovaujantis partneris Šarūnas Šiugžda neslepia, kad fondas dabar intensyviai derasi dėl kelių įmonių įsigijimo.

„Tai bus veikiančios įmonės, jau turinčios produktą, pinigų srautą, vadovų komandą, įmonės, kuriose įžvelgiame plėtros potencialą“, – sakė Š.Šiugžda. Anot jo, iš nusižiūrėtų įmonių dvi yra eksportuojančios gamybos bendrovės.

Tai, kad privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondų rinka Lietuvoje atsigauna, liudija ir pagal Europos investicijų fondo „Jeremie“ iniciatyvą įsteigto „Verslo angelų fondo“ I veikla – šiemet gegužę fondas su Pranu Dailide lygiomis dalimis investavo į verslo valdymo sistemas žemes ūkiui kuriančią bendrovę ART21, rugsėjį su Mindaugu Pališaičiu įsigijo 90 proc. apšvietimo sistemų gaminančios įmonės „Nuostabioji technologija“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius