Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO atstovas skeptiškai vertina COVID-19 „žaliojo paso“ greito įvedimo galimybę

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovybės Latvijoje vadovas Uldis Mitenbergas skeptiškai vertina COVID-19 „žaliojo paso“ greito įvedimo galimybę.
Briuselis
Briuselis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis pabrėžė, jog norint diskutuoti apie tam tikras privilegijas ar atlaisvinimus paskiepytiems žmonėms, labai svarbu įvykdyti dvi sąlygas – skiepai turi būti plačiai prieinami, o jie turi ne tik apsaugoti nuo ligos sunkios formos, bet ir nuo viruso perdavimo.

„Šios sąlygos kol kas nėra vykdomos“, – pabrėžė U.Mitenbergas.

„Šiuo metu PSO nepalaiko idėjos susieti paskiepijimą su kokiomis tai konkrečiomis priemonėmis, susijusiomis su epidemiologiniu saugumu ar kelionėmis. Tačiau ši pozicija gali pasikeisti, jei paminėtos sąlygos bus vykdomos“, – teigė PSO ekspertas.

U.Mitenbergas priminė, jog pasaulis vis dar gyvena ekstremalios situacijos sąlygomis, o sergamumo COVID-19 ir mirtingumo nuo šios ligos rodikliai toliau didėja.

„Ekstremalios padėties baigties artimiausiu metu prognozuoti negaliu. Reiktų nepamiršti, kad vakcinavimas vyksta daugiausia turtingose ​​šalyse, o didžioji pasaulio dalis vis dar nėra apsaugota. Tačiau visi mes susiję, todėl skiepijimo aprėptis turi būti platesnė“, – akcentavo U.Mitenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius