Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

PST grupės pajamos šiemet mažėjo 24,7 proc. iki 37,1 mln. eurų

Vienos didžiausių Lietuvos statybų bendrovės Panevėžio statybos trestas (PST) grupė per pirmąjį šių metų pusmetį gavo 37,148 mln. eurų konsoliduotų pajamų, – tai 24,7 proc. mažiau nei pernai sausį-birželį (49,324 mln. eurų).
„Panevėžio statybos trestas“ (PST)
„Panevėžio statybos trestas“ (PST) / Bendrovės nuotr.

Pirmąjį pusmetį grupė patyrė 12,648 mln. eurų grynojo nuostolio, kai pernai tuo pačiu metu uždirbo 0,903 mln. eurų grynojo pelno, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą neaudituotus duomenis pranešė bendrovė.

Vien PST pardavimai palyginamuoju laikotarpiu mažėjo 34,3 proc. iki 33,105 mln. eurų (50,414 mln. eurų), o bendrovės grynasis nuostolis šiemet sausį-birželį buvo 11,697 mln. eurų (pernai tuo pačiu metu gautas 0,807 mln. eurų grynasis pelnas).

„Didžiausią įtaką bendrovės neigiamam rezultatui turėjo Konkurencijos tarybos skirta 8,5 mln. eurų bauda bei 1,4 mln. eurų priskaičiuotos palūkanos. Apyvartos mažėjimui didelę įtaką padarė dėl COVID-19 stambaus užsakovo pristabdyti darbai. Taip pat dėl karantino laimėtų objektų sutarčių pasirašymas ir darbų pradžia nusikėlė į tolimesnį laikotarpį. O didesnė jų vykdymo dalis persikėlė į ateinančius metus“, – pranešime komentuoja bendrovė.

Grupės nuostolis prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) šių metų pirmąjį pusmetį siekė 9,473 mln. eurų (pernai sausį-birželį – 1,797 mln. eurų EBITDA pelnas), o vien PST, atitinkamai, – 10,73 mln. eurų nuostolis (1,592 mln. eurų pelnas).

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas birželį galutinai nutarė, kad PST ir šiuo metu bankrutuojanti Vilniaus statybų bendrovė „Active construction management“ (tuometinė „Irdaiva“) prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose, ir už tai pagrįstai buvo nubaustos milijoninėmis baudomis.

Už kartelį Konkurencijos taryba PST skyrė 8,5 mln. eurų baudą, o palūkanos jau viršijo 1,1 mln. eurų.

PST akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje