Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusės Lietuvos įmonių vadybos žinios – minimalios

Naujo verslo pradžia dažnai būna kupina džiugesio ir ambicijų. Tačiau po kelerių inertiškos plėtros metų, verslų savininkai, kurie patys ir vadovauja savo įkurtoms įmonėms, susiduria su sunkumais, jiems ima trūkti žinių, kaip išlaikyti esamą augimo tempą, prasideda stagnacija, pranešime žiniasklaidai rašo „Versli Lietuva“.
Verslas
Pusės Lietuvos įmonių vadybos žinios – minimalios / 123rf.com nuotr.

Siekdama padėti jaunoms įmonėms nenustoti plėstis VšĮ „Versli Lietuva“ kartu su partneriais „ISM Executive School“ kovo 16 d., pristato pirmąją projekto „Lyderystės ekspresas” mokymų programą „Užaugink savo verslą“. Ji sudaryta atsižvelgiant į poreikius perspektyvių įmonių savininkų, kurie patys stoja prie savo sukurtų verslų vairo, tačiau dėl platesnės vadovavimo patirties stokos jiems ima trūkti vadybinių žinių.

VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius tikisi, kad mokymų programos „Lyderystės ekspresas“ dalyviai įmonių savininkai-vadovai įgis esminių žinių, kurios būtinos sėkmingam ilgalaikiam įmonės augimui.

BFL nuotr./Mantas Nocius
BFL nuotr./Mantas Nocius

„Nemažai dirbame su jaunais verslais, matome, kad sparčiai augančių įmonių savininkai neretai neturi pakankamos vadovavimo patirties bei jiems trūksta sėkmingam vadovui būtinų žinių. Po kelerių metų sėkmingos plėtros įmonei išaugus, procesus darosi vis sunkiau suvaldyti, vadovui reikia „pereiti į aukštesnę lygą“. Tuomet įmonei kyla stagnacijos ar smukimo grėsmė, to išvengti galima samdant profesionalų direktorių arba įgyjant naujų kompetencijų“, – teigia M.Nocius.

Kad visos verslo iniciatyvos ankščiau ar vėliau atsiremia į vadybos profesionalumo stokos situacijas pritaria ir „ISM Executive school“ direktorius Ugnius Savickas. Mat ateina laikas, kai entuziazmo ir energijos nepakanka tolimesniam sėkmingam verslo auginimui.

Po kelerių metų sėkmingos plėtros įmonei išaugus, procesus darosi vis sunkiau suvaldyti, vadovui reikia „pereiti į aukštesnę lygą“. Tuomet įmonei kyla stagnacijos ar smukimo grėsmė, to išvengti galima samdant profesionalų direktorių arba įgyjant naujų kompetencijų, – sakė M.Nocius.

„Parengta mokymo programa labai taikliai pataiko į tokiose ambicijų ir žinių krizėse atsidūrusių įmonių ar jų vadovų poreikius. Žinios, kolegų patirtys, individualus ir grupės darbas su verslo modeliais, pagrindinėmis kuriamomis vertėmis, finansų žiniomis bei asmeninė lyderystė bus puiki paskata perlaužti barjerus ir tvariai bei nuosekliai augti“, – sako U.Savickas.

VšĮ „Versli Lietuva“ 2013 m. pabaigoje atlikto tyrimo duomenimis, daugiau nei pusėje šalies įmonių vadybinės brandos lygis atitinka tik minimalius standartus. Tai užtikrina veiklos tęstinumą tik trumpalaikėje perspektyvoje. Norint išlaikyti teigiamą ilgalaikę įmonės veiklos perspektyvą ir būti konkurencingiems užsienio rinkose būtina gerinti vadybines kompetencijas.  

Projekto „Lyderystės ekspresas“ mokymų programą „Užaugink savo verslą“ VšĮ „Versli Lietuva“ sudarė kartu su „ISM Executive School“ ekspertais. Ši septynių dienų programa yra skirta įmonių savininkams, kurie patys ir vadovauja savo verslams. Mokymų tikslas – perteikti esmines žinias, kurios būtinos sėkmingam įmonės vadovui užtikrinant ilgalaikį veiklos augimą.

Po 7 dienų mokymų programos dalyviai įgis žinių apie įmonės vidinės veiklos organizavimą (kaip atlikti savo įmonės finansinę analizę, įvertinti ilgalaikes ir trumpalaikes finansines  perspektyvas), apie įmonės pristatymą (koks yra verslo konkurencinis pranašumas, kuriuo jie gali išsiskirti rinkoje bei kaip komunikuoti šį išskirtinumą), apie lyderystę ir vadovavimą (kaip valdyti žmogiškuosius išteklius, organizacijos psichologiją). Mokymuose dalyviai taip pat analizuos savo įmonių situacijas, dalinsis savo patirtimi, kartu ieškos naujų idėjų, įžvalgų, sprendimų tolimesniam sėkmingam verslo vystymui ir išmoks praktiškai pritaikyti gautas žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius