-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PZU Lietuva“ užima 23 procentus Lietuvos sveikatos draudimo rinkos

„PZU Lietuva“ pagal sveikatos draudimo rodiklius išsiveržė į Lietuvos rinkos lyderius ir šiemet yra pirmoje vietoje, užimdama 23 proc. sveikatos draudimo rinkos.
PZU vadovas Andrzejus Klesykas
PZU vadovas Andrzejus Klesykas / „PZU Lietuva“ nuotr.

„PZU Lietuva“ Asmens draudimo produktų vadovė Gitana Beinorienė teigia, kad darbuotojų sveikatos draudimas tampa vis populiaresne darbuotojų motyvacijos priemone.

Šiemet per 9 mėnesius „PZU Lietuva“ sveikatos draudimo įmokos augo 174 proc., kai visa šalies rinka pagal įmokas paaugo 21 proc.

Sveikatos draudimu verslo įmonės apdraudžia savo darbuotojus, suteikdamos jiems galimybę nemokamai arba sumokant tik dalį sumos lankytis privačiose gydymo ir sveikatos įstaigose bei rinktis sveikatos stiprinimo būdus.

Pasak G.Beinorienės, apdraustieji sveikatos draudimu darbuotojai naudojasi ne tik vaistinių paslaugomis, įsigydami įvairių vaistų, maisto papildų ar medicinos priemonių, bet ir ambulatorinio gydymo paslaugomis – gydytojo konsultacijomis, diagnostiniais tyrimais.

„PZU Lietuva“ ekspertė atkreipė dėmesį, kad  vis labiau suprantama profilaktinio patikrinimo nauda – tyrimai ir konsultacijos siekiant įvertinti sveikatos būklę, užkirsti kelią galimai ligai ir pan.

Galimybę pasirūpinti savo  sveikata ir greičiau sugrįžti į darbą po ligos palankiai vertina ir patys darbuotojai. Tokias tendencijas atskleidė vieno didžiausių šalies darbdavių – „Achemos grupės“ – darbuotojų apklausa.

„Absoliuti dauguma – 93 proc. – kolegų teigia, kad liko patenkinti turimu sveikatos draudimu ir juo naudojosi. Atkreipėme dėmesį, kad nemaža dalis mūsų darbuotojų kreipėsi pas gydytojus spręsti jau kilusių sveikatos problemų.

Pusė darbuotojų, pasinaudojusių sveikatos draudimu, sakė norintys už savo lėšas apdrausti ir  šeimos narius“, – kolegų nuomonę ir draudimo naudą dėstė AB „Achema“ personalo ir bendrųjų reikalų direktorius Gitenis Subačius.

Sveikatos draudimu apdrausti darbuotojai dažniausiai naudojosi vaistinių paslaugomis, apie 41 proc. apklaustųjų pirko vaistų ir kitų medikamentų, apie 8 proc. naudojosi optikos paslaugomis, dvigubai mažiau gydėsi dantis, nemažai darbuotojų pasinaudojo galimybe kreiptis pas gydytojus ir atlikti įvairius sveikatos tyrimus bei šalinti turimas sveikatos problemas – šiomis paslaugomis pasinaudojo apie 25 proc.

„Achemos“ darbuotojų, apdraustų „PZU Lietuva“ sveikatos draudimu.

Pasak G.Subačiaus, paklausti apie poreikius ateinančiais metais, „Achemos“ darbuotojai atsakė, kad  didžiąja dalimi ketina naudotis panašiomis paslaugomis – medikamentų įsigijimu, sveikatinimo paslaugomis, optikos ir odontologijos paslaugomis, gydytojų specialistų konsultacijomis ir diagnostiniais tyrimais. Be to, nemaža apklaustųjų dalis ketina draudimo skiriamas lėšas panaudoti operacijoms.

„PZU Lietuva“ Asmens draudimo produktų vadovė Gitana Beinorienė mano, kad „Achemos“ pavyzdys gana tiksliai iliustruoja bendras sveikatos draudimo tendencijas Lietuvoje – turėdami galimybę pasirūpinti savo sveikata ir greičiau pasveikti, žmonės pirmiausiai ja ir pasinaudoja.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius