-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

PZU S.A. įsigyti iki 100 proc. „Lietuvos draudimo“ akcijų leista su viena sąlyga

Konkurencijos taryba PZU S.A. leido įsigyti iki 100 proc. „Lietuvos draudimo“ akcijų tik su sąlyga, kad PZU S.A. perleis verslą, susijusį su „PZU Lietuva“ vykdoma sausumos transporto priemonių, išskyrus geležinkelio transporto priemones, (toliau - KASKO) draudimo ir turto draudimo veikla.
PZU
PZU / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Konkurencijos taryba pritarė UAB „PricewaterhouseCoopers“ paskyrimui patikėtiniu, kuris turės stebėti ir vertinti, ar PZU S.A. tinkamai įgyvendina Konkurencijos tarybos nustatytas koncentracijos vykdymo sąlygas ir įpareigojimus.

Konkurencijos taryba, atlikusi koncentracijos vertinimą, nustatė, kad dėl dviejų draudimo bendrovių susijungimo KASKO draudimo ir turto draudimo rinkose galėtų būti itin apribota konkurencija.

Reaguodama į Konkurencijos tarybos išvadas, PZU S.A. pasiūlė prisiimti įsipareigojimus, kurie panaikintų konkurencijos problemas.

Konkurencijos taryba nekonfidencialų įsipareigojimų tekstą savo interneto svetainėje pateikė viešai konsultacijai. Nuomones dėl įsipareigojimų pateikė draudikai, Lietuvos bankas ir kiti asmenys. Atsižvelgdama į  rinkos dalyvių ir kitų asmenų pateiktas nuomones, PZU S.A. patikslino savo įsipareigojimus.

Konkurencijos taryba, įvertinusi patikslintus PZU S.A. įsipareigojimus, nustatė, kad įsipareigojimai yra tinkami.  Įgyvendinus PZU S.A. įsipareigojimus nepadidėtų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų užimamos KASKO draudimo ir turto draudimo rinkos dalys, o  konkurentams ar potencialiems konkurentams būtų sudaryta galimybė įsigyti ir veiksmingai konkurencijai svarbias „PZU Lietuva“ verslo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius