Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„RB Rail“ laikinai vadovaus Ignas Degutis

Europinio geležinkelio statybos projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios Baltijos šalių bendros įmonės „RB Rail“ generalinio direktoriaus pareigas laikinai eis finansų direktorius ir valdybos narys Ignas Degutis. Tokį sprendimą įmonės stebėtojų taryba priėmė, kai iš pareigų, sulaukusi dalies akcininkų nepasitenkinimo, pasitraukė Baiba Rubesa.
Ignas Degutis
Ignas Degutis / „RB Rail“ nuotr.

I.Degutis tikina, kad bendrovė toliau veikia visu pajėgumu ir tęsia visų geležinkelio ruožų detalų techninį projektavimą.

„Šiuo metu esame susitelkę ties ilgalaikių „Rail Baltica“ verslo, eksploatacijos ir infrastruktūros valdymo planų, lemsiančių projekto sėkmę ateityje, pabaigimu. Be to, toliau dirbame siekdami užtikrinti ilgalaikį „Rail Baltica“ projekto finansavimą ir tvarų bendros įmonės finansavimo modelį 2019–2020 metams“, – pranešime cituojamas laikinasis įmonės vadovas.

Baiba Rubesa
Baiba Rubesa

Šių metų vasarį „RB Rail“ akcininkai iš Estijos ir Lietuvos išreiškė nepasitikėjimą B.Rubesa – jie nebuvo patenkinti jos darbu ir teigė, kad reikalingi pokyčiai. Latvijos akcininkai tuomet susilaikė. Vis dėlto stebėtojų taryba jos atleidimo klausimo nesvarstė. Europos Komisija tuomet ragino Baltijos šalis išspręsti nepasitikėjimo problemas.

Lietuvos susisiekimo ministras Rokas Masiulis BNS kovą sakė, jog daugumai akcininkų nepasitikint, vadovė turėtų pasitraukti.

„RB Rail“ jau yra paskelbusi naujo vadovo atranką, ji dar nėra pasibaigusi. BNS šaltinių duomenimis, norima, kad naujasis vadovas būtų ne iš Baltijos šalių, o iš Lenkijos ar Suomijos.

„RB Rail“ stebėtojų tarybos pirmininkė ir „Rail Baltic Estonia“ generalinė direktorė Riia Sillave anksčiau BNS sakė, jog vadovo paieškai nusamdyta personalo paieškos bendrovė „Amrop“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius