-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„RB Rail“ vadovė iš naujojo „Lietuvos geležinkelių“ vadovo tikisi skaidrumo dėl „Rail Baltica“

Bendros trijų Baltijos valstybių įmonės „RB Rail“ valdybos pirmininkė tikisi, kad naujasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška padės skaidriai ir tinkamai įgyvendinti europinės geležinkelio vėžės projektą „Rail Baltica“.
„Rail Baltica“ atidarymas Kaune
„Rail Baltica“ atidarymas Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Tikiuosi sustiprinti mūsų bendradarbiavimą, užtikrinant skaidrų ir tinkamai valdomą projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimą. „Lietuvos geležinkeliai“ yra svarbus projekto partneris ir įmonės parama savalaikiam ir veiksmingam „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimui bus labai svarbus“, – BNS atsiųstame komentare teigė „RB Rail“ vadovė Baiba Rubesa.

„Lietuvos geležinkeliams“ vieninteliams iš trijų Baltijos valstybių nepasirašius sutarties dėl „Rail Baltica“ viešųjų pirkimų tvarkos, Europos Komisija spalį pranešė ketinanti sustabdyti projekto finansavimą.

Geležinkeliams tą pačią dieną pasirašius sutartį, B.Rubesa pareiškė, kad rizika prarasti ES finansavimą sumažėjo, bet neišnyko. Spalio viduryje ji pareiškė, jog Lietuva, Latvija ir Estija turi pusmetį įrodyti, kad yra rimtai nusiteikusios projektą įgyvendinti bei užsitikrinti jo finansavimą iš Europos Sąjungos fondų.

Lietuva nesutarė su „RB Rail“ vadovybe ir dėl kai kurių kitų klausimų, pavyzdžiui, įmonė valdybos formavimo.

Penktadienį naujuoju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius