-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centras į valstybės biudžetą perves beveik 10 mln. eurų

Audituotais duomenimis, Registrų centro pajamos 2020 metais siekė 48,3 mln. eurų ir, palyginti su 2019 metais, buvo 13 proc. didesnės. Įmonės grynasis pelnas pernai, palyginti su 2019-aisiais, padidėjo daugiau kaip du kartus iki beveik 11 mln. eurų, bendrovės audituotos pajamos augo 13 proc. iki 48,3 mln. eurų.
Registrų centras
Registrų centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Audituotais duomenimis, Registrų centro pajamos 2020 metais siekė 48,3 mln. eurų ir, palyginti su 2019 metais, buvo 13 proc. didesnės. Įmonės grynasis pelnas per metus padidėjo daugiau kaip tris kartus iki 9,6 mln. eurų.

Registrų centro generalinio direktoriaus Sauliaus Urbanavičiaus teigimu, praėjusiais metais visi turėjo prisitaikyti prie kitokių darbo ir gyvenimo sąlygų, tačiau nepaisant to, įmonė ir toliau didino savo veiklos efektyvumą, o dėmesio centre išliko klientų aptarnavimo kokybės gerinimas, elektroninių paslaugų plėtra ir naujausių technologijų pritaikymas.

„Praėję metai buvo išskirtiniai Lietuvai ir visam pasauliui – koronaviruso įtaka ekonominiam neapibrėžtumui buvo didelė. Nepaisant iššūkių visos komandos susitelkimas bendram tikslui leido įgyvendinti įmonei keliamą lūkestį – užtikrinti tinkamą registrų ir informacinių sistemų tvarkymą ir stabilią įmonės finansinę padėtį, sukuriant reikšmingą grąžą valstybei. Praėjusiais metais ir toliau siekėme įgyvendinti strateginius įmonės tikslus bei valstybės keliamus lūkesčius – atnaujinome ilgus metus neperžiūrėtą įmonės paslaugų kainodarą, kas leido subalansuoti įmonės pajamas ir išlaidas bei užtikrinti sąžiningą, sąnaudomis grįstą kaštų ir naudos pasiskirstymą. Kokybiškas paslaugų teikimas klientams ir grąža valstybei išliks įmonės dėmesio centre ir ateinančiais metais“ , – sako Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Praėjusių metų veiklos efektyvumas ir pasiektas rezultatas leido sukurti naudą valstybei – į valstybės biudžetą bus pervesta 9,6 mln. eurų pelno įmoka. Tai didžiausia iki šiol įmonės sukurta grąža valstybei.

„Labai vertinu pastarųjų trejų metų kryptingas Registrų centro vadovų ir darbuotojų pastangas, kurios ir atvedė prie tokių rezultatų. Nepaisant įvairių iššūkių, valstybei uždirbta grąža yra ne tik veiklos efektyvumo ir šiuolaikiškos organizacijos darbo rezultatas, tačiau kartu tai – galimybė toliau reguliariai peržiūrėti įmonės teikiamų paslaugų kainodarą ir, atsižvelgiant į faktinius veiklos kaštus, toliau mažinti įvairių paslaugų įkainius“, – sako Registrų centro valdybos pirmininkas Egidijus Vaišvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius