Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Respublika“ pripažinta neetiška žiniasklaidos priemone

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (ŽLEK) dienraštį „Respublika“ priskyrė profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.
Linas Slušnys
Linas Slušnys / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Respublika

Komisijos pirmininkas Linas Slušnys BNS sakė, kad „Respublika“, kaip ir prieš mėnesį neetišku paskelbtas dienraštis „Lietuvos rytas“, daug pažeidimų padarė rašydama apie „Snoro“ bankroto administratorius.

„Grėblys tas pats iš principo – tai yra banko „Snoras“ administratorių skundai, kurių buvo labai daug ir tie straipsniai buvo labai tendencingi“, – teigė jis.

Pasak L.Slušnio, komisija netrukus turėtų svarstyti, ar prie neetiškų priskirti ir „Vakaro žinias“, kurios ne kartą per pastaruosius metus pažeidė etiką.

Komisija žiniasklaidos priemonių priskyrimą neetiškų kategorijai svarsto, jei per metus yra padaromi trys ir daugiau pažeidimų.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymas numato, kad profesinės etikos nesilaikantiems leidiniams taikomas 21 proc., o ne lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kuris taikomas daugumai laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius