TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Restoranams ir kavinėms riziką kelia darbo jėgos sąnaudos bei darbuotojų trūkumas

Greitojo maisto restoranas „No Forks“
Luko Balandžio / 15min nuotr. / Maisto produktai
Šaltinis: BNS
0
A A

Šiais metais Lietuvos restoranams ir kavinėms pagrindinės rizikos išlieka nepakitusios – darbo jėgos sąnaudų augimas ir darbuotojų trūkumas, rašo „Verslo žinios“.

„Pagrindinės rizikos lieka tos pačios -darbo jėgos sąnaudos ir darbuotojų trūkumas. Lietuvos žmonių pajamos auga, o finansinė padėtis lieka stabili, tačiau kitų paslaugų ir prekių kainų kilimas tam tikrą dalį potencialaus pajamų augimo atima. Tačiau šiemet prie sektoriaus pajamų augimo smarkiai prisideda akivaizdžiai didėjantis turistų srautas pagrindiniuose turistiniuose taškuose.

Tiesa, ne tokia džiuginanti padėtis mažesniuose regionuose, kur emigracija toliau daro neigiamą įtaką maitinimo sektoriaus rezultatams“, – tvirtino SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, vidutinės gyventojų pajamos ir mažėjantis nedarbas Lietuvos restoranams ir kavinėms leido pastaruoju metu plėstis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Restoranas

Dakaras 2018

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką