Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Restoranams ir kavinėms riziką kelia darbo jėgos sąnaudos bei darbuotojų trūkumas

Šiais metais Lietuvos restoranams ir kavinėms pagrindinės rizikos išlieka nepakitusios – darbo jėgos sąnaudų augimas ir darbuotojų trūkumas, rašo „Verslo žinios“.
Greitojo maisto restoranas „No Forks“
Maisto produktai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Restoranas

„Pagrindinės rizikos lieka tos pačios -darbo jėgos sąnaudos ir darbuotojų trūkumas. Lietuvos žmonių pajamos auga, o finansinė padėtis lieka stabili, tačiau kitų paslaugų ir prekių kainų kilimas tam tikrą dalį potencialaus pajamų augimo atima. Tačiau šiemet prie sektoriaus pajamų augimo smarkiai prisideda akivaizdžiai didėjantis turistų srautas pagrindiniuose turistiniuose taškuose.

Tiesa, ne tokia džiuginanti padėtis mažesniuose regionuose, kur emigracija toliau daro neigiamą įtaką maitinimo sektoriaus rezultatams“, – tvirtino SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, vidutinės gyventojų pajamos ir mažėjantis nedarbas Lietuvos restoranams ir kavinėms leido pastaruoju metu plėstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius