-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ atidaro sąskaitas Ukrainos pabėgėliams

Jungtinės Karalystės finansų platforma „Revolut“ pristatė mokėjimo paslaugas nuo Rusijos invazijos Ukrainoje bėgantiems žmonėms. Siekdama užtikrinti, kad karo pabėgėliai turėtų greitą ir lengvą prieigą prie savo pinigų, „Revolut“ sušvelnino dalį sąlygų, reikalingų norint atidaryti sąskaitą, taip pat daliai valiutų konvertavimo operacijų netaikys mokesčių ir suteiks galimybę pabėgėliams papildyti sąskaitą iš ukrainietiškų mokėjimo kortelių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Revolut“ mokėjimo kortelė
„Revolut“ mokėjimo kortelė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Beveik trys milijonai pabėgėlių jau kirto Ukrainos sienas ieškodami prieglobščio, daugelis jų neturi net būtiniausių daiktų ir dokumentų. Norint įsigyti būtiniausių prekių, tūkstančiams šeimų tapo būtina greita ir paprasta prieiga prie savo lėšų. „Revolut“ suteiks galimybę Ukrainos pabėgėliams susieti programėlę su savo Ukrainos banko kortele ir taip greičiau pasiekti savo pinigus.

Pabėgėliams suteiktam standartiniam „Revolut“ planui nebus taikomas joks mėnesinis mokestis, sąskaitą bus galima naudoti valiutos keitimui, siųsti/gauti pinigus pagal nustatytus limitus, taip pat užsisakyti mokėjimo kortelę, o kol ją gaus, susieti virtualią mokėjimo kortelę su „Apple Pay“, „Google Pay“ ir iškart naudoti ją atsiskaitymams išmaniaisiais įrenginiais. „Revolut“ galės naudotis Ukrainos pabėgėliai visose Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybėse, įskaitant Lietuvą, pervedimams bus taikomas 1500 eurų per dienos limitas. Greitai ir saugiai pinigus jiems galės pervesti ir Europoje esantys draugai bei artimieji.

Norint atidaryti elektroninių pinigų ar banko sąskaitą EEE, paprastai reikia pateikti leidimą gyventi Europoje. Kadangi šis procesas užtrunka ir daugelis Ukrainos pabėgėlių negali to padaryti iškart, „Revolut“ sušvelnino šį reikalavimą, kad kuo daugiau pabėgėlių galėtų greitai atidaryti sąskaitą ir pasiekti savo lėšas. „Revolut“ ėmėsi visų būtinų priemonių užtikrinant, kad būtų tinkamai laikomasi įstatymų reikalavimų.

Atidarę „Revolut“ sąskaitą, nuo karo Ukrainoje bėgantys asmenys galės susieti Ukrainos banko kortelę su savo „Revolut“ sąskaita ir iškart ją papildyti konvertuojant grivinas į pasirinktą valiutą. Siekdama paremti šią iniciatyvą, „Revolut“ daliai valiutų konvertavimo operacijų netaikys mokesčių, kad pabėgėliai Ukrainos grivinas į kitą valiutą galėtų pasikeisti kuo palankesniu kursu.

„Nuo karo Ukrainoje į Europos Sąjungą pabėgo jau beveik trys milijonai žmonių, norime padėti jiems lengvai ir greitai pasiekti savo pinigus. Banko pervedimai, sąskaitos atidarymas dažnai yra lėti ir brangūs, todėl manome, kad „Revolut“ bus kur kas paprastesnė alternatyva Ukrainos žmonėms šiuo sunkiu momentu“, – sako Vladas Jacenko, vienas iš „Revolut“ įkūrėjų ir technologijų vadovas.

Kaip atidaryti sąskaitą Ukrainos pabėgėliui?

  • Atsisiųskite „Revolut“ programėlę išmaniajame telefone.
  • Spustelėkite „Sign up“ ir nurodykite telefono numerį, kurį šiuo metu naudojate. Tai gali būti bet koks telefono numeris, įskaitant Ukrainos telefono numerį, jei tik juo galite gauti SMS žinutę.
  • Pasirinkite šalį, kurioje šiuo metu esate, pvz. Lietuvą arba Lenkiją.
  • Pateikite savo dabartinį adresą už Ukrainos ribų, pvz. laikinos gyvenamosios vietos ar pabėgėlių centro adresą, ir užpildykite savo asmeninę informaciją.
  • Patvirtinkite savo tapatybę įkeldami Ukrainoje išduotą pasą arba asmens tapatybės kortelę, nes tai yra dokumentai, leidžiantys Ukrainos pabėgėliams atsidaryti sąskaitą.

Šiuo metu „Revolut“ programėlė veikia anglų ir kitomis Europos kalbomis, artimiausiu metu kalbų sąrašą papildys ir ukrainiečių kalba.

„Revolut“ taip pat aktyviai palaiko ir remia humanitarinės pagalbos teikimą Ukrainos pabėgėliams. Per „Revolut“ nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms jau paaukota jau daugiau nei 11 mln. eurų, iš kurių 1,8 mln. eurų paaukojo pati įmonė.

Tarptautinę aukojimo kampaniją bendradarbiaudama su vietos Raudonojo Kryžiaus organizacijomis „Revolut“ paskelbė vasario 25 d. Lietuvoje programėlės vartotojai aukoja Lietuvos Raudonajam Kryžiui, kuris paramos kampanijoje bendradarbiauja su Lietuvos Caritu, Maltiečiais, „Maisto banku“ ir „Gelbėkit vaikus“. Be to „Revolut“ iki kovo 28 d. panaikino mokesčius tarptautiniams pervedimams į Ukrainos bankų sąskaitas.

Įmonė taip pat papildomai prie jau taikomų tarptautinių sankcijų sustabdė visus pervedimus į bet kurią Rusijos ar Baltarusijos finansų įstaigą arba iš jos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius