Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rexsan Pharmaceuticals“ produktai keliauja į Lietuvos vaistines

Telšiuose šiemet gamybą pradėjusios 23 mln. Eur vertės farmacijos gamyklos „Rexsan Pharmaceuticals“ (valdanti Ukrainos ir Austrijos kapitalo įmonė UAB „Escolit“) gamyba įgauna pagreitį, o Lietuvos vaistines pasiekė ir pirmieji liposominiai maisto papildai. Naujoji gamykla – viena pirmųjų naujos kartos liposominių maisto papildų gamintoja Lietuvoje, rašoma „Rexsan Pharmaceuticals“ pranešime spaudai.
Vaistų pasirinkimas
Vaistų pasirinkimas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Vaistai Farmacija

Ruošėsi daugiau kaip metus

„Per kiek daugiau nei metus padarėme daug paruošiamųjų darbų: nuo idėjos iki produktų linijos sukūrimo, produktų sudėties formavimo, medžiagų ir komponentų tiekėjų paieškų, technologijos parengimo, reikiamos technologinės dokumentacijos sukūrimo, bandomųjų partijų gamybos ir stabilumo tyrimų atlikimo. Tai buvo labai intensyvus procesas“, – pasakoja Rima Brigaitienė, „Rexsan Pharmaceuticals“ marketingo ir komercinės veiklos direktorė.

Farmacijos įmonės „Rexsan Pharmaceuticals“ gamybos kompleksas Telšiuose pradėtas eksploatuoti 2022 m. kovo mėnesį. Tai ir buvo pagrindinė praktinė galimybė pradėti gaminti „Rexsavit“ prekių ženklu pažymėtą produktų liniją, kurią sudaro maisto papildai, vitaminai ir mineralai.

„Siūlome ne vieną privalumą vartotojams ir partneriams. Pirmiausia, tai yra Lietuvoje pagamintas produktas, o šiuo metu esame vieni iš pirmųjų Lietuvoje, gaminantys naujos kartos liposominius maisto papildus. Rūpinamės visu gamybos ciklu ir kokybės patikra nuosavose laboratorijose, užtikriname stabilų produktų tiekimą. Tai suteikia mums galimybę pasiūlyti vartotojams kokybišką produktą už prieinamą kainą“, – komentuoja Roman Yemchuk, bendrovės gamybos direktorius.

Sėkmės dedamosios – itališka įranga ir tarptautinė žinovų komanda

„Tiek vaistų, tiek maisto papildų kūrimas – sudėtingas ir daugiapakopis procesas, reikalaujantis, kad įmonė turėtų unikalių žinių ir technologijų. Pradedant nuo supratimo, kam skirtas produktas, kokių veikliųjų ir kokių pagalbinių medžiagų jame turėtų būti, kad būtų pasiektas norimas poveikis. Svarbus ir patogios vartoti produkto formos parinkimas“, – sako R.Yemchuk.

Jo teigimu, visas produkto gamybos procesas vyksta naudojant unikalią, vienos iš pasaulinių farmacijos įrangos gamybos lyderių, Italijos įmonės „IMA“, įrangą. Kiekviename etape – nuo žaliavų gavimo iki gatavų produktų gamybos – vykdoma kokybės kontrolė. Unikalų produktų kūrimo ir gamybos procesą užtikrina veiksminga organizacinė struktūra, apimanti visas būtinas funkcijas bei kvalifikuotas personalas – tarptautinė darbuotojų komanda, turinti daug žinių ir patirties farmacijos produktų gamyboje, kiekvienas jų yra savo srities profesionalas.

Pirmieji produktai – reikalingiausi vitaminai ir mineralai

Pirmieji produktai, pasirinkti prekybai – tai žmogaus organizmui reikalingiausi vitaminai ir mineralai: liposominiai maisto papildai su vitaminais C, D, B6, magniu ir melatoninu.

„Pirmajame gamybos etape buvo nuspręsta kurti organizmui reikalingiausių vitaminų ir mineralų segmento produktus. Atsižvelgiant į vieną svarbiausių įmonės principą – inovatyvumą, buvo priimtas sprendimas naudoti liposominės formos medžiagų žaliavas, taip siekiant padidinti

kiekvieno produkto pagrindinės veikliosios medžiagos biologinį prieinamumą. Vadovaudamiesi kokybės principu, gamybai naudojame tik Europos gamintojų žaliavas“, – sako R.Yemchuk.

Šiuo metu bendrovė bendradarbiauja su dešimtimi Lietuvos vaistinių, kuriuos įsikūrę Kėdainiuose, Marijampolėje Šiauliuose, Kazlų Rūdoje, Mažeikiuose bei Kaune. Dirbama ir su viena internetine vaistine. „Rexsan Pharmaceuticals“ komercijos atstovai derasi ir su didžiaisiais vaistinių tinklais – siekiama, kad produktai pasiektų visus Lietuvos vartotojus.

Technologija naudinga tiek sveikatai, tiek ir ekonominiu požiūriu

Pastaraisiais metais įvairios farmacijos bendrovės ir mokslininkai atliko daug tyrimų, kuriais siekiama padidinti vaistų biologinį prieinamumą, taip pat ieškota būdų, kaip veikliąją medžiagą pernešti tiesiai į žmogaus kūno organus. Viena iš tokių technologijų tapo veikliosios medžiagos kapsuliavimo į liposomas technologija.

„Liposominė technologija leidžia pasiekti tą patį teigiamą poveikį sveikatai, naudojant mažesnes vitaminų ar mineralų dozes – vadinasi, liposomų pavidalo produktų naudojimas yra ir ekonomiškai efektyvus. Kita vertus, iškyla papildomas iššūkis – edukuoti vartotojus apie liposominę technologiją“, – aiškina R.Brigaitienė.

Jos teigimu, liposominių produktų rinka turi labai didelį ir dar neišnaudotą potencialą – tai yra farmacijos ateitis, tačiau maisto papildų gamyba yra tik dalis „Rexsan Pharmaceuticals“ veiklos, kuriai skirtas vienas iš trijų nepriklausomų gamybos skyrių. Kituose dviejuose gamybos skyriuose šiuo metu atliekamos patvirtinimo procedūros, siekiama gauti licenciją vaistų gamybai.

Siekis – pateikti rinkai platų lietuviškų vaistų ir maisto papildų asortimentą

„Rexsan Pharmaceuticals“ gamybos pajėgumai pagrįsti ne vien gamybos apimtimis, bet ir galimybe gaminti skirtingų rūšių, formų ir kategorijų produktus. Tam gamykloje yra įkurtos trys nepriklausomos gamybos erdvės, kiekvienoje jų galima gaminti produktus nuo pat pradžių – žaliavų maišymo, tabletavimo ir / arba kapsuliavimo iki galutinio pakavimo į lizdines pakuotes arba buteliukus, priklausomai nuo produkto pozicionavimo ir tikslinių rinkų. Moderni itališka įranga užtikrina, kad kokybiškus produktus bus galima tiekti ne tik Lietuvos rinkai, bet ir eksportuoti.

„Jau dabar gauname užklausų iš susidomėjusių užsakovų. Mūsų pajėgumai dideli – kalbame apie keliasdešimt milijonų pakuočių per metus. Papildomų dviejų nepriklausomų gamybos skyrių buvimas leidžia gaminti labai platų įvairiems susirgimams gydyti skirtų vaistinių preparatų asortimentą. Stengsimės pateikti Lietuvos gyventojams platų kokybiškų lietuviškų vaistų ir maisto papildų asortimentą“, – teigia R.Yemchuk.

Šiuo metu bendrovė telkia dėmesį į Lietuvos rinką: plės asortimentą tiek maisto papildais, tiek vaistais, gamins patentuotus inovatyvius produktus. Inovatyvumo siekis grindžiamas ir bendradarbiavimu su Ukrainos universitetais bei Vytauto Didžiojo universitetu – laboratorijose kuriami novatoriški produktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius