-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienerių metų gimtadienį švenčianti „Rise Vilnius“ jauniems verslininkams paruošė staigmeną

Trečiadienio vakarą „Rise Vilnius“ startuolių erdvė šventė pirmąjį gimtadienį. Per metus čia apsilankė apie 11 tūkst. žmonių, įvyko per 200 bendruomenei aktualių renginių, užmegzta daugiau kaip 100 nariams vertingų vietinių ir tarptautinių partnerysčių. Pasak įmonės vadovo Dariaus Kavaliausko, artimiausiais metais startuolių laukia naujovės.
 „Rise Vilnius“ – vieneri!
„Rise Vilnius“ – vieneri!" / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sostinės centre, „Vilniaus vartų“ komplekse britų banko „Barclays“ iniciatyva įkurta 550 kv. metrų erdvė startuoliams siūlo fizines darbo vietas darbui, susitikimams, įvairiems renginiams. Tačiau už galimybę būti verslo startuolių darbo erdvėje reikia susimokėti 50-120 eurų per mėnesį.

Trečiadienį „Rise Vilnius“ žurnalistus ir kitus svečius pasikvietė į vienerių metų gimtadienio šventę, kurioje papasakojo daugiau apie veiklą Lietuvoje ir ateities planus.

„Rise Vilnius“ vadovas Darius Kavaliauskas džiaugėsi sėkmingais praėjusiais metais.

Per ateinančius metus galvojame, kad daug daugiau dėmesio skirsime aplinkinėms šalims – Estijai, Latvijai, Baltarusijai, Ukrainai, kur yra neatrasti talentų klodai, kurie sprendžia mums aktualias problemas, – teigė „Rise Vilnius“ vadovas.

„Per šiuos metus pasirašėme 5 konfidencialumo sutartis tarp startuolių ir „Barclays“. „Barclays“ suteikė startuoliams konfidencialius duomenis, su kuriais dirbame tam, kad jie galėtų paruošti ir sukurti prototipus, potencialiai pritaikomus „Barclays“ verslui arba klientams arba darbuotojams. Tai rodo, kad Barclays“ pasitiki mūsų startuoliais. Iš viso per praėjusius metus turėjome 11 prototipų, pritaikomų tiek mūsų kompanijai, tiek mūsų klientams“, – rezultatais džiaugėsi D.Kavaliauskas

Jis atskleidė, kad antraisiais veiklos metais dėmesys kryps į kaimynines šalis.

„Šiais metais dėmesį skyrėme Lietuvai. Didžiausias darbas buvo nukreiptas į čia esančius startuolius bei į pažintis ir bendradarbiavimą su Lietuvoje esančiomis institucijomis ir kompanijomis. Per ateinančius metus galvojame, kad daug daugiau dėmesio skirsime aplinkinėms šalims – Estijai, Latvijai, Baltarusijai, Ukrainai, kur yra neatrasti talentų klodai, kurie sprendžia mums aktualias problemas“, – teigė „Rise Vilnius“ vadovas.

Planuose – atvira platforma visiems ,,Rise” vartotojams ir apdovanojimai

Pasak „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomojo direktoriaus Mariano Andrade Gonzalezo, antraisiais veiklos metais „Rise Vilnius“ savo bendruomenės nariams ketina atverti „Barclays“ banko platformą, padėsiančią greičiau vystytis naujiems FinTech produktams ir paslaugoms.

„Vienas iš pagrindinių „Barclays“ banko tikslų yra aktyviai skatinti naujų ir kokybiškų finansinių paslaugų bei produktų kūrimą, todėl kasmet visame pasaulyje bankas užmezga apie 60 partnerysčių su startuoliais. Atvėrę naują platformą, tikimės sulaukti dar didesnio startuolių susidomėjimo ir naujų produktų atsiradimo, kurie leis bankui ženkliai gerinti paslaugų kokybę bei didinti įmonės darbuotojų efektyvumą“, – pasakojo „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius M.A.Gonzalezas.

D.Kavaliauskas tikino, kad naujoji „Rise Vilnius” platforma bus atidaryta jau vasaros pabaigoje, kuri leis lengviau bendrauti visiems „Rise” bendruomenės nariams.

„Per šią platformą startuoliai nuotoliniu būdu galės registuotis. Užsiregistravę jie bus matomi ne tik Lietuvoje, bet ir visose „Rise” lokacijose – Niujorke, Te l Avive, Londone ir kitur. Tai yra didelė galimybė startuoliams tapti žinomais ir matomais. Be savo matomumo didinimo jie turės priėjimą prie mūsų kitų narių duomenų bazės ir matys, kokie startuoliai egzistuoja kitose lokacijuose ir galės plėsti ryšius ir kartu partneriauti “ , – teigė D.Kavaliauskas.

Siekdami toliau plėsti partnerių tinklą ir užmegzti glaudesnius ryšius su kaimyninių šalių startuoliais, atviravo „Startup Lithuania“ vadovė Rimantė Ribačiauskaitė, „Rise Vilnius“ dar šių metų pabaigoje planuoja surengti Baltijos regiono finansinių technologijų apdovanojimus.

„Džiaugiamės, jog „Rise Vilnius“ jau metus stiprina ne tik sostinės, bet ir viso regiono finansinių technologijų startuolių industriją, padėdami jiems vystytis, megzti ryšius ir kurti naujus verslo modelius. „Rise Vilnius“ – tai didelė galimybė visai startuolių bendruomenei būti pasaulinio tinklo dalimi“, – teigė R.Ribačiauskaitė.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, nuo atidarymo praėjusių metų liepą „Rise Vilnius“ apsilankė apie 11 tūkst. žmonių, įvyko per 200 bendruomenei aktualių renginių, užmegzta daugiau kaip 100 nariams vertingų vietinių ir tarptautinių partnerysčių.

Šiuo metu „Rise Vilnius“ erdvėje veikia ir pasauliniam tinklui priklauso 40 startuolių: nuo mobiliuosius mokėjimus plėtojančių „WoraPay“ ir pinigines perlaidas vystančių „ArcaPay“ iki tarptautinėms rinkoms skirtų vidinės komunikacijos platformų „Tipi“ ir „Pulse“.

Pernai Lietuvos sostinė tapo septintuoju miestu, prisijungusiu prie tarptautinės finansinių technologijų startuolių bendruomenės. Panašios erdvės veikia Londone, Mančesteryje, Niujorke, Keiptaune, Tel Avive ir Mumbajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius