Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiškyje 1500 žmonių žadėję įdarbinti indai Lietuvai metė naują vilionę

Indijos korporacija „Pittie Group“, pernai pažėrusi pažadų investuoti 200 milijonų, vėl sugrįžo į Lietuvą su naujų pažadų doze. Šįkart tekstilės gamybos korporacija skelbia pažadus Lietuvoje investuoti 98 mln. eurų ir sukurti per 500 darbo vietų. Prieš pusantrų metų jie žadėjo Rokiškyje statyti dvi gamyklas ir įdarbinti 1500 žmonių, tuo sukeldami ekspertų abejones dėl realistiškumo. Šįkart indai savo įvaizdžiui kurti pasitelkė ir žinomą verslininką Ilją Laursą.
Verpalų įmonė
Verpalų įmonė
Temos: 2 Indija Investicijos

Šimtai darbo vietų ir milijonai eurų investicijų – indų kompanijos siekiai dar kartą parodė, kaip kritiškai reikia vertinti mįslingus pažadus.

„Tarptautinė korporacija „Pittie Group“ domisi Lietuvos rinka ir planuoja čia investuoti beveik 100 mln. eurų gamyklos statyboms bei sukurti daugiau nei 500 darbo vietų“, – skelbia bendrovė, kurios pranešimą atsiuntė Lietuvoje samdyta viešųjų ryšių agentūra.

Žadama, kad Lietuvoje būtų gaminama medvilnė, siūlai, mišrūs verpalai, nors ši pramonės šaka mūsų šalyje jau seniai yra beveik išnykusi.

„Viena didžiausių pasaulyje medvilnės, mišrių verpalų, siūlų gamintojų turi ambicingų tikslų“ ir tiki, kad Lietuva gali tapti tramplinu į Europos ir Amerikos rinkas, sakoma pranešime.

Bendrovės nuotr. /Verpalų gamykla
Bendrovės nuotr. /Verpalų gamykla

Praėjusių metų spalį 15min rašė apie tos pačios indų kompanijos ketinimus Rokiškyje investuoti 200 milijonų eurų ir įdarbinti 1500 žmonių. Tačiau Rokiškis investicijų taip ir nesulaukė, o rajono meras, pasirašęs su indų atstovais ketinimų protokolą, prisipažino manęs, kad jį filmuoja slapta kamera. Ekspertai iškart suabejojo tokių planų realistiškumu, o Ūkio ministerija skubėjo neigti, kad pasirašė memorandumą, kaip tąkart teigta pranešime spaudai.

Tvirtina pasirinkę Lietuvą

Šįkart indų kompanijos atstovai teigia pasiruošę „žengti dar vieną svarbų žingsnį strateginės plėtros etape“. Ir šį kartą esą numatyta Lietuvos kryptis. Pranešime spaudai cituojamas ir „Pittie Group“’ vadovas Chiragas Pittie.

Chiragas Pittie
Chiragas Pittie



,,Lietuva yra puiki šalis investuoti, nes yra Europos centre ir turi laisvąsias ekonomikos zonas, todėl apdirbtą produkciją paprasčiau transportuoti į kitas Europos šalis, o lengvatos suteikia galimybę pateikti ją konkurencingomis kainomis. Lyginant su kitomis šalimis, Lietuvoje yra gerai verslui pritaikyta mokesčių sistema. Išskirčiau ir infrastruktūrą, kuri leidžia produktyviai vykdyti verslą“, – sako Ch.Pittie.

Indijos investuotojai sako ne vieną lankęsi Lietuvoje ir vertinę galimybes čia investuoti. Indai sako bandę įsitikinti, ar Lietuva atitinka jų lūkesčius.

15min pernai rašė, kad mažas finansines grupės galimybes atskleidžia įmonės finansinė ataskaita. Vertinant tik kontroliuojančiąją bendrovę, matyti, kad daug likvidaus turto ji neturi – pernai kovo pabaigoje įmonės sąskaitose bankuose ir kitais pinigais tebuvo 380 tūkst. eurų. Akcininkų nuosavybė siekia 2,82 mln. eurų, o skolos – 26,4 mln. eurų,

Pasitelkė Ilją Laursą

Kas naujo indų pažaduose, palyginti su pernai? Šįkart jie skelbia apie naują savo partnerį – žinomą Lietuvoje verslininką Ilją Laursą ir jo „Nextury“ kompaniją.

Svajūno Stroino nuotr./Ilja Laursas
Svajūno Stroino nuotr./Ilja Laursas

„Lietuvai svarbu pritraukti kuo daugiau stambių investuotojų. Sėkmės atveju tai būtų jau trečioji „,Nextury“ partnerystė su stambiu užsienio investuotoju Lietuvoje per paskutinius metus“, – pranešime spaudai cituojamas jis.

I.Laursas 15min sakė, kad "Nextury" yra oficialus "Pittie" partneris Lietuvoje. "Nors sandorio detalių ir neatskleidžiame, bet turime bendrą tikslą atvesti čia indišką kapitalą ir sukurtu naujų darbo vietų. Nors tekstilės rinka man nėra itin gerai pažįstama, pirmiausia matau naudingą investicinį projektą, jį vertinu per finansinę prizmę", – pasakojo verslininkas.

Lankosi tik konsultantė

15min anksčiau jau skelbė, kad su šios indų kompanijos pavadinimu savivaldybėse ir institucijose lankosi konsultantė Alina K.Adomaitytė.

„Facebook“ nuotr./Alina Adomaitytė
„Facebook“ nuotr./Alina Adomaitytė

„Lietuva Indijai yra vis dar naujai atrandamas ir tyrinėjamas kontinentas, todėl buvo itin svarbu organizuoti vizitus, susitikimus į įvairias įstaigas ir įmones supažindinant su realia Lietuvos infrastruktūra“, – pranešime spaudai cituojama Alina K.Adomaitytė.

Ta pati konsultantė praėjusiais metais skelbė ir apie indų investicijas Rokiškyje.

Šįkart ji teigia „važinėjusi per Lietuvą, bendravusi su verslo atstovais ir ieškojo tinkamo sklypo“.

Į „Investuok Lietuvoje“ – su pasiūlymais

„Buvo kalbama su keliomis kompanijomis, kurios minėjo, kad tokia produkcija Lietuvoje labai reikalinga“, – teigia A.K.Adomaitytė. Netgi sako pateikusi dokumentus „Investuok Lietuvoje“ ir šiuo metu laukia pasiūlymo.

Konsultantė lankosi ir „Investuok Lietuvoje“ biure, kur taip pat pristatinėjo indų planus. Tiesa, patys indai taip ir nepasirodė.

„Esame gavę šios konsultantės įvairių prašymų, susijusių su gamybine investicija“, – 15min trumpai teigė „Investuok Lietuvoje“ Mantas Katinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius