-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija su BMW ir „Hyundai“ pasirašys specialiąsias investicijų sutartis

Rusija su Vokietijos „Bayerische Motoren Werke“ (BMW) ir Pietų Korėjos „Hyundai Motor“ ketina pasirašyti specialiąsias investicijų sutartis, ir tai tikisi padaryti iki šių metų pabaigos. „Specialiosios investicijų sutarties su „Hyundai Motor“ pasirašymą nulems šio Pietų Korėjos automobilių gamintojo apsisprendimas. Mes laukiame reikiamų patvirtinimų bei atsakymų į pateiktus klausimus. Manau, kad tai neužsitęs ilgiau nei šių metų pabaigos“, – žurnalistams sakė Rusijos pramonės ir prekybos ministras Danisas Manturovas.
„Hyundai Kona“
„Hyundai Kona“ / „Hyundai“ nuotr.

„Tokia sutartis su BMW šiemet tikrai bus pasirašyta, veikiausiai per artimiausius 4-6 mėnesius“, – pridūrė ministras.

BMW planuoja savo automobilių surinkimo gamyklą statyti Kaliningrado srityje.

„Rusijos rinką laikome patrauklia ilgalaikėje perspektyvoje ir kruopščiai vertiname galimus sprendimus dėl gamyklos šioje šalyje, jos Kaliningrado srityje“, – pareiškė Vokietijos automobilių koncerno atstovas Frankas Wienstrothas.

„BMW Rusland Trading“ vadovo Maksimiliano Kelnerio žodžiais, investicijos į šį projektą tikrai bus didesnės kaip 50 mln. eurų. Planuojamų gamybos apimčių jis nenurodė.

Savo ruožtu „Hyundai Motor“ skelbė konkretesnius investicijų Rusijoje planus. Pietų Korėjos pramonės konglomeratas ketina netoli Sankt Peterburgo pastatyti variklių gamyklą, kurioje jų per metus būtų gaminama iki 150 tūkstančių.

Gamyklą netoli Maskvos jau stato prestižinių vokiškų „Mercedes-Benz“ markės automobilių gamintojas „Daimler“, kuriam čia pažadėtos solidžios mokesčių lengvatos. 250 mln. eurų kainuosianti gamykla „Esipovo“ pramonės parke, 40 kilometrų nuo Maskvos turėtų pradėti veikti kitąmet, nuo jos konvejerių riedės prabangūs visureigiai bei limuzinai.

Savo markių automobilius Rusijoje per jų surinkimo padalinius ar licencijų principu jau gamina „Volkswagen“, „Tyoyta“, GM ir kai kurie kiti pasaulio automobilių pramonės gigantai. Bene daugiausiai Rusijoje yra investavęs Prancūzijos „Renault“, kartu su Rusijos valstybine „Rostech“ valdantis kol kas nuostolingą šios šalies automobilių pramonės lyderį „Avtovaz“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius