Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje per dvejus metus sunaikinta 16,6 tūkst. tonų vakarietiško maisto

Rusijoje per dvejus embargo vakarietiškam maistui galiojimo metus specialiuose, uždaruose poligonuose sunaikinta 16,61 tūkst. tonų maisto produktų, atgabentų iš šalių, kurioms taikomas tiekimo draudimas.
Rusijoje naikinami iš Vakarų šalių įvežti maisto produktai
Rusijoje naikinami iš Vakarų šalių įvežti maisto produktai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kaip skelbia Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“), nuo 2015 metų rugpjūčio sulaikyta 16,28 tūkst. tonų augalininkystės ir 491 tona gyvulininkystės produkcijos, iš jų utilizuota atitinkamai 16,13 tūkst. tonų ir 474 tonos.

„Rosselchoznadzor“ pranešime pažymima, jog kontrabandinės gyvulininkystės produkcijos pastaruoju metu neaptinkama.

2015 metų liepos pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, kuriuo nurodė nuo 2015-ųjų rugpjūčio 6-osios naikinti visus į šalį nelegaliai įvežtus maisto produktus.

Tokį prekybos embargą Rusijos valdžia paskelbė 2014 metų rugpjūtį, reaguodama į Vakarų demokratijų sankcijas, įvestas dėl Rusijos aneksuoto Krymo ir dėl jos paramos separatistams Ukrainos rytuose. Vienas jo tikslų – skatinti maisto gamybą šalyje.

Iš pradžių embargas buvo paskelbtas vieniems metams, o po to pratęstas dar vieniems. Šių metų birželio pabaigoje V.Putinas pasirašė įsaką dėl maisto iš Vakarų embargo pratęsimo iki 2018 metų pabaigos.

Pirmaisiais Rusijos sankcijų galiojimo metais importo draudimas buvo taikomos daliai svarbiausių maistų produktų – mėsai ir jos produktams, žuvims ir jų produkcijai, pienui ir jo produkcijai, vaisiams ir daržovėms – iš Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos, Australijos, Norvegijos ir Kanados. Po metų šį valstybių sąrašą papildė prie antirusiškų sankcijų prisijungusios Albanija, Juodkalnija, Islandija, Lichtenšteinas, o nuo 2016-ųjų – Ukraina. Pernai lapkritį į embargo prekių sąrašą buvo įtraukta valgomoji druska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius